to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:58 | 21.09.2022

Πολιτική

Στην ΠτΔ ο Ν. Ανδρουλάκης: Να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο παρακρατικός μηχανισμός που έδρασε εναντίον μου

«Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία από την πλευρά της είπε πως «Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα των υποκλοπών. Ο κ. Ανδρουλάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ανέφερε ότι είπε στη Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας, αφορά το κράτος δικαίου, αφορά τη διάκριση εξουσιών. Δεν πρέπει αυτή η υπόθεση να αφήσει καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου» και όπως τόνισε: «Γι΄ αυτό ζητάω ξανά από τον κ. Μητσοτάκη νόμιμα, βάσει του νόμου του 2008 (άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008.), να κάνει άρση του απορρήτου ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός με νόμιμο τρόπο την αλήθεια. Είναι αδιανόητο κάποιοι να θεωρούν ότι θα υπάρχουν νησίδες στη λειτουργία του κράτους μας, οι οποίες δεν θα υπόκεινται ούτε στον έλεγχο της δικαιοσύνης ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Διαβολική σύμπτωση

Αναφορικά με την εξέταση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε «εάν ήταν διαβολική σύμπτωση ότι ξεκινάει η παρακολούθησή μου για εθνικούς λόγους μόλις έθεσα υποψηφιότητα και τελειώνει ο εθνικός κίνδυνος μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» και σημείωσε: «Μα αν ήμουν ως ευρωβουλευτής εθνικός κίνδυνος, ως πρόεδρος θα ήμουν ακόμα μεγαλύτερος».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τη «διαβολική σύμπτωση ότι η χρονική διαφορά της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την απόπειρα του Predator είναι λίγων ημερών καθώς και αυτό που είπε ο κ. Ράμμος ότι τη μέρα που οι δικηγόροι μου πάνε στην ΑΔΑΕ την ίδια μέρα καταστρέφεται το αρχείο παρακολούθησης».

 «Γιατί καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης;», αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι κάποιοι θα έπρεπε να απολογηθούν διότι οι δύο μήνες παρακολούθησης πήραν παράταση ένα μήνα ακόμη για να φτάσουν μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Ζήτημα δημοκρατίας να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη

«Προφανέστατα δεν έχουν να πουν τίποτα για όλα αυτά» , συμπλήρωσε και τόνισε: «Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Γι' αυτό αγωνίζομαι. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος το οποίο θέλει την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αυτές οι πρακτικές θα είναι καταδικαστέες και δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον εις βάρος κανενός πολίτη».

Απόρρητο αλά καρτ

Επέκρινε τη ΝΔ λέγοντας ότι «δεν μπορεί το απόρρητο να είναι αλά καρτ, να μην ισχύει για τον κ. Ρουμπάτη διότι αυτό σας βολεύει, αλλά το απόρρητο να ισχύει για τον κ. Δεμίρη και τον κ. Κοντολέοντα γιατί φοβάστε ότι θα πληγεί το κύρος της κυβέρνησης. Τα αλά καρτ δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στη Δημοκρατία».

Οι δηλώσεις της Σακελλαροπούλου

Από τη πλευρά της η κυρία Σακελλαροπούλου σημείωσε για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι «η χώρα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πως άκουσε την τοποθέτησή του με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ υπενθύμισε ότι εξ αρχής είχε επισημάνει την ανάγκη άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

«Δεδομένου ότι αυτή άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος και του κύρους των δημοκρατικών θεσμών, τοποθετήθηκα επί της αρχής με σαφήνεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Κύριε πρόεδρε, έχω πλήρη γνώση και συνείδηση των ορίων του αξιώματός μου, σύμφωνα και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προσέθεσε ότι για το θέμα αρμόδια όργανα εν προκειμένου είναι η Βουλή και η Εξεταστική της Επιτροπή, καθώς και η Δικαιοσύνη, στην οποία ο κ. Ανδρουλάκης έχει προσφύγει.

«Ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της ενώπιον των Αρχών και επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και η έρευνα να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη Δημοκρατία μας. Η υπόθεσή σας ανέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού πλαισίου και θωράκισης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)