to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 15.09.2022

Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: «Ενιαίο το κέντρο των υποκλοπών» - «Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο»

Σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό» - Σαφείς αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα μετεκλογικά σενάρια


Στο κέντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και μάλιστα σε συνάρτηση με το λογισμικό predator βρίσκεται το Μαξίμου, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τη στάση του, ενώ προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι στα χέρια του κρατά και το ήρεμο και ομαλό κλίμα προς τις εκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει, ως προϊστάμενος της ΕΥΠ το απόρρητο, έτσι ώστε να μπορέσουν όσοι έχουν κληθεί στην εξεταστική επιτροπή να ενημερώσουν νόμιμα για τους λόγους της παρακολούθησης του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα κληθούν να μιλήσουν ενώπιον της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Pega για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τα παράνομα λογισμικά όσοι είτε θύματα είτε εμπλεκόμενοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ελληνική βουλή επειδή δεν το επέτρεψε η κυβερνητική πλειοψηφία. Προανήγγειλε επίσης ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει για τις υποκλοπές, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχτεί αντισυνταγματικούς μιθριδατισμούς.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε: «Από την πρώτη Κυριακή να υπάρξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό που θα τον σέβονται οι εταίροι. Οχι πρωθυπουργούς των κάλπικων δημοψηφισμάτων και των υποκλοπών. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό περιβάλλον και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο παράνομο λογισμικό Predator, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ αυτό το θέμα. «Θα τσαλακώσει την εικόνα του. Μιλάμε για πυρηνικό όπλο απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους. Αν υπάρξει υπόνοια διασύνδεσης, θα είναι το τέλος για τον κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ολα στη δικαιοσύνη, κύριοι». Και πρόσθεσε: «Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα». Εξήγησε ότι οι ειδικοί τον ενημέρωσαν για εκβιασμό καθώς αν είχε ενεργοποιήσει το λινκ και μέσω αυτού το predator θα είχαν υλικό από την καθημερινή του προσωπική ζωή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εδώ δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας αλλά για θέμα που προέκυψε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Θέλετε λοιπόν να ζήσουμε δημοκρατίες που ο δικαστής θα φοβάται να δικάσει επειδή πιθανώς να του έχουν κλέψει προσωπικές στιγμές; Πρέπει να απαγορευτούν αυτά τα παράνομα λογισμικά. Η ΝΔ να αφήσει λοιπόν τα ναζάκια. Θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν οι πάντες στις Βρυξέλλες».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ειδικά, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό. «Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα. Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει.  Κατανοώ ότι βρισκόμαστε σε δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον. Άλλοι δεν το κατανοούν. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ή πάμε σε δημοκρατική αλλαγή ή δείχνουμε ανοχή στον καθεστωτισμό που ζει ο λαός τα τελευταία χρόνια».

Σε άλλη ερώτηση για το ίδιο θέμα και τις ενδεχόμενες μετεγγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μάρκετ. Έχουμε αρχές και ιδεολογία. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε το οτιδήποτε με στόχο μια καρέκλα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι, μετά τις υποκλοπές, τα predator κλπ., θα δούμε και φαινόμενα αποστασιών. Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, ας μην δούμε και αυτή την τερατογένεση».

Ο κ, Ανδρουλάκης απάντησε επίσης σε ερώτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, σημειώνοντας ότι διαφωνεί με τον τρόπο που επιχειρεί να εφαρμόσει τα της ασφάλειας στα ΑΕΙ η κυβέρνηση και ιδιαίτερα με ένα σώμα που δεν έχει σχέση με το πανεπιστήμιο. Παράλληλα, όμως, επεσήμανε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το θέμα σαν να μην υπάρχει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στα πανεπιστήμια από άτομα που δρουν με μη σύννομο τρόπο.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Ν. Ανδρουλάκη στη 86 ΔΕΘ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)