to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 25.03.2015

Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης: "Ο Ελληνισμός δίνει μια άλλη μάχη για να σπάσει τα δεσμά του οικονομικού κλοιού"

«Σήμερα, ο Ελληνισμός δίνει μια άλλη μάχη για να σπάσει τα δεσμά του οικονομικού κλοιού που τον περισφίγγει και είμαι βέβαιος ότι και αυτός ο αγώνας θα κερδηθεί», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.



Σε χαιρετισμό στην δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που παρέθεσε στην Ελληνική πρεσβεία ο επιτετραμένος της Ελλάδος, Αθανάσιος Αντωνάτος, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι η σημερινή επέτειος θυμίζει πως με την ομόνοια, τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό και πως οι εθνικές δοκιμασίες μπορούν να ξεπεραστούν.

«Ο Κυπριακός Ελληνισμός βιώνει και εμπνέεται καθημερινά από τις αξίες και τα ιδανικά που συνέθεσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του ’21 και αντλεί κουράγιο και σθένος στο δικό του συνεχιζόμενο αγώνα, νιώθοντας δίπλα του την αμέριστη, ανιδιοτελή και συνεχή στήριξη της Ελλάδας, λαού και ηγεσίας», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε βαθύτατες ευχαριστίες προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό και την ελληνική πολιτική ηγεσία για τη στήριξη, που, ιδιαίτερα τις τελευταίες οδυνηρές δεκαετίες, προσφέρουν στον υπό δοκιμασία Κυπριακό Ελληνισμό.

Με πνεύμα σύνεσης, είπε, θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα - έχοντας ως στήριγμα τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού – «αλλά και όχι μόνον αν οι δύο είμαστε ενωμένοι και είμαστε ενωμένοι».

Την ίδιαν ώρα, σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος, βιώνοντας τα πολλαπλά προβλήματα, που σήμερα ο Μητροπολιτικός Ελληνισμός αντιμετωπίζει, «δηλώνουμε απερίφραστα για άλλη μια φορά την ολόθερμη στήριξη μας στον αγώνα της Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και μίας Ευρώπης της αλληλεγγύης».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τον χαιρετισμό παρέλασης φοιτητών και μαθητών έξω από το οίκημα της πρεσβείας της Ελλάδος. Στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης , στην Λευκωσία, τελέστηκε Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)