to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 08.09.2016

Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Κύπρος και Ελλάδα θα φέρουν πιο κοντά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μέση Ανατολή

Η Κύπρος, ως εταίρος και φίλος, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ιορδανία, πολιτικά, διπλωματικά και με άλλους τρόπους, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.


Τη διαβεβαίωση ότι «η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα και άλλα ομόθυμα κράτη μέλη της ΕΕ είναι δεσμευμένα να φέρουν πιο κοντά την ΕΕ και τη Μέση Ανατολή», έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προς τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β', ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία. Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος και η Ιορδανία, είπε ο Κύπριος πρόεδρος, γράφουν «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των σχέσεων τους» τονίζοντας, ότι το άνοιγμα Ιορδανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία συμβάλλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Επισήμανε ακόμη, τη σημασία της Ιορδανίας στην περιοχή, λέγοντας ότι είναι ένα κράτος «που πολεμά ενάντια της τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί καταφύγιο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων».

Η Κύπρος, ως εταίρος και φίλος, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ιορδανία, πολιτικά, διπλωματικά και με άλλους τρόπους, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την επίτευξη βιώσιμης και συνολικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Ιορδανία για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό.

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών οι οποίες έχουν, όπως είπε, ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από τον καιρό της τελευταίας συνάντησής του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Επίσης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή και εξέφρασε την εκτίμηση του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης και του λαού της Ιορδανίας, για τη στήριξη της Κύπρου προς την Ιορδανία για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων που έχει ενώπιον της, όπως είναι το προσφυγικό.

Για το Κυπριακό, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας είπε, ότι «είχαμε ιστορικά μια ισχυρή θέση για το Κυπριακό και πάντοτε θα έχετε μια ισχυρή θέση από εμάς». Τέλος, είπε ότι «υπάρχουν περιφερειακά έργα που ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε με εσάς», ενώ επισήμανε και την καλή συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως, για παράδειγμα, ο τουρισμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)