to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 15.09.2012

Κοινωνία

Μυστήριο με το βομβιστή της Σπάρτης

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του 38χρονου, στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου στο κέντρο της Σπάρτης. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, όπου μερικές ημέρες αργότερα εξέπνευσε.


Ο δράστης που κατοικούσε στο χωρίο Αιγιές κοντά στο Γύθειο συσχετίζεται σύμφωνα με την αστυνομία με παλιότερες εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή της Σπάρτης και του Γυθείου. Το Νοέμβριο του 2011 σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε ATM τραπεζών και μία στο πρωτοδικείο του Γυθείου από τις οποίες προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές αλλά και μεγάλη ανησυχία στους εργαζομένους του Πρωτοδικείου.
Πιο πρόσφατα σημειώθηκε έκρηξη ξημερώματα της 20ής Αυγούστου 2012 σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας ιδιώτη στην περιοχή Μαυροβούνι Γυθείου.

Η Αστυνομία φέρεται να έχει συλλάβει τον συνεργό του νεκρού βομβιστή, όπως και δύο γυναίκες. Από την έρευνα εντοπίστηκαν 75 εκρηκτικά στοιχεία και κινητά τηλέφωνα με τα οποία γίνονταν οι πυροδοτήσεις των εκρηκτικών μηχανισμών.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης, κ. Δεληγιάννη, ο οποίος όμως τους άφησε ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους. Ερωτηματικά προκαλεί αυτή η απόφαση, καθώς δεν προφυλακίστηκαν με βάση το άρθρο 187/Α περί τρομοκρατίας, όπως και το νόμο 282 περί εκρηκτικών μηχανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα περιστατικά με δράστες εφήβους στην Αθήνα, που τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε κατσαρόλες, οδήγησαν σε επικοινωνιακό μπαράζ και προφυλακίσεις, με τις τηλεοπτικές κάμερες να είναι στραμμένες στο έργο των συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κατάθεση μάρτυρα για την υπόθεση του 38χρονου βομβιστή, τον σχετίζει με την Χρυσή Αυγή. Στη Σπάρτη μετέβη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη των ερευνών τους. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι δεν έγιναν ανακοινώσεις από την Αστυνομία, όπως συνηθίζεται, για τα σημαντικά ευρήματα, αλλά γίνεται επίκληση του απορρήτου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, ο νεκρός βομβιστής λίγο μετά από την έκρηξη του μηχανισμού στα χέρια του, φώναζε «μου την έστησαν…».


Πηγή: koutipandoras.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)