to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Μύλος» και πάλι η ΝΔ στη Βουλή: Μπακογιάννη κατά Αυγενάκη

Μία ακόμα εστία αντιπαράθεσης φουντώνει στο εσωτερικό της συμπολίτευσης εξαιτίας της ευθείας κριτικής που άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο άλλοτε πολιτικό της alter ego, Λευτέρη Αυγενάκη


Αιτία που οδήγησε την πρώην υπουργό να βγάλει το μαχαίρι από το θηκάρι αποτέλεσε η διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που προβλέπει την αναδρομική ισχύ για τον περιορισμό των θητειών στους αθλητικούς φορείς. «Θα υπάρξει πρόβλημα με την ΔΟΕ» προέβλεψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, στηλιτεύοντας την επιμονή του υφυπουργού Αθλητισμού στην εν λόγω διάταξη.

«Η αυτονομία των ομοσπονδιών είναι η ιερή αγελάδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο προηγούμενο νομοσχέδιο την αποσύρατε την αναδρομικότητα στις θητείες, μετά από επιστολές της ΔΟΕ κλπ. Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο. Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα» διαπίστωσε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στην οποία είχε προσχωρήσει και ο Λ. Αυγενάκης. Εκτίμησε δε ότι η ρύθμιση θα καταπέσει στα δικαστήρια, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της και με τα όρια ηλικίας.

Πρόκειται για το δεύτερο -και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- πεδίο έντασης και εσωστρέφειας που προκαλείται στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά και την καταψήφιση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη την προηγούμενη Πέμπτη.

Η απάντηση Αυγενάκη

Ο Λ. Αυγενάκης απάντησε με αυστηρό ύφος στην Ντ. Μπακογιάννη ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος» κι ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές». Υποστήριξε, επίσης, πως η αυτονομία των Ολυμπιακών Επιτροπών «δεν σημαίνει ότι ενεργούν εκτός του τοπικού πλαισίου». Μάλιστα, ο υφυπουργός -που έχει βρεθεί στο επίκεντρο ουκ ολίγες φορές- αντέτεινε ότι η επιστολή του στελέχους της ΔΟΕ, Τζέιμς Μακλάουντ, «δεν λέει ρητά ότι παραβιάζουμε την Ολυμπιακή χάρτα».

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκλήθηκε εξαιτίας της επικείμενης καθαίρεσης τριών προσώπων που συνδέονται με τον σύζυγό της και πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και εκπρόσωπο της Ιππασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ισίδωρο Κούβελο.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον παράγοντα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή και τον Αντώνη Δημητρακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Κατά τις ίδιες πηγές, πρόβλημα ίσως υπάρξει και με τον Ισίδωρο Κούβελο εξαιτίας της αναδρομικότητας που προβλέπεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, μένει να αποδειχθεί αν η οξύτατη κριτική της Ντ. Μπακογιάννη ήταν η αρχή ενός κύκλου αντιπαράθεσης που μπορεί να μην περιοριστεί στο πρόσωπο του Λ. Αυγενάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)