to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 18.04.2019

Πολιτισμός

«Μυγοφαές» του Ζουάν Γιάγκο: Δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

“Μια οικολογική κωμωδία για την τραγωδία της οικονομίας”. Τέσσερις φίλοι παίρνουν την τύχη στα χέρια τους δημιουργώντας μια start-up επιχείρηση. Το προϊόν τους: μια παιδική τροφή, επαναστατικά υγιεινή και οικολογική, που όμως φτιάχνεται από… προνύμφες μύγας!


(οι δύο τελευταίες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη, στις 21:15, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου)

Το Μυγοφαές είναι μια παράσταση για τις start-up, για το innovation, για το entrepreneurship και για όλες αυτές τις άγνωστες λέξεις που υπόσχονται επιτυχία. Η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα λένε ότι αν σκεφτούμε μια καλή ιδέα, μπορούμε όχι μόνο να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα, αλλά να γιατρέψουμε ανθρώπους, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να αλλάξουμε τον κόσμο.
Στο Μυγοφαές, οι τέσσερις 35ρηδες ήρωες του Ζουάν Γιάγκο, κουρασμένοι να αγωνίζονται απέναντι σε απολύσεις και περικοπές, συλλαμβάνουν μια καλή ιδέα - μια μεγάλη ιδέα - από αυτές που αλλάζουν τον κόσμο. Θα καταφέρουν όμως να την υλοποιήσουν; Θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αλλάξει ο κόσμος;

Το “Μυγοφαές” (πρωτότυπος τίτλος: FAIRFLY) ανέβηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το 2017, με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας δύο βραβεία MAX για καλύτερο συγγραφέα και για καλύτερο έργο-αποκάλυψη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ιδιοφυές έργο και η Ελλάδα είναι μόλις ο δεύτερος σταθμός του. 

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ομάδα AbOvo
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Καλφόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτης: ΣτέφανοςΑχιλλέως
Επιμέλεια κίνησης: Ντανιέλα Πισιμίση

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιώργος Αγγελόπουλος
Βάσω Καβαλιεράτου
Γιάννης Σαρακατσάνης
Σωσώ Χατζημανώλη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)