to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 23.10.2015

Πολιτισμός

Multeece από την ομάδα Multiversal, ένα 4ήμερο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού και noise στην Αθήνα

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην Κυψέλη, θα ξεκινήσει στις 29 και 30 Οκτωβρίου ένα τετραήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον αυτοσχεδιασμό και το noise με Έλληνες και ξένους μουσικούς και περφόρμερ.



 

Μετά από δυο μήνες εκδηλώσεων και 7 χώρες- σταθμούς (Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία), το φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού και noise φτάνει στην Αθήνα και ολοκληρώνεται με ένα τετραήμερο συναυλιών και παράλληλων δράσεων/εκδηλώσεων.

26 καλλιτέχνες, οι μισοί από την εγχώρια σκηνή και οι άλλοι μισοί από διάφορα μέρη της Ευρώπης, θα ανακατευτούν στη σκηνή του ΚΕΤ στις 29 και 30 Οκτωβρίου και θα δημιουργήσουν μαζί στιγμιαίες συνθέσεις που επιτρέπουν κάθε δυνατή κατεύθυνση: minimal, acoustic, electronic, noise, new complexity. Τους μουσικούς θα ενισχύσουν με την παρουσία τους 4 χορευτές/performers.


Η κοσμοθεωρία της ομάδας

Η ομάδα multiversal επικεντρώνεται στην ανάγκη μουσικής επικοινωνίας στη στιγμή και το χώρο. Έτσι οι πρόλογοι καταργούνται, οι ακροατές συμμετέχουν με την παρουσία τους στην δημιουργία μουσικής που συμβαίνει στο «εδώ και τώρα» και δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά, δημιουργώντας έτσι μαζί μια εμπειρία που επιδιώκει να ξεπεράσει τους όρους της προετοιμασμένης καλλιτεχνικής κατανάλωσης.

Η ομάδα multiversal επιδιώκει να προσπερνάει (στις μέχρι τώρα πάνω από 100 εκδηλώσεις της) δυσκίνητους υφάλους διοργανωτών και εταιρειών που συχνά προκαλούν μπλοκάρισμα στη ροή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, δημιουργώντας άμεσα δίκτυα μεταξύ μουσικών, ανεξάρτητων χώρων και ομάδων.

Καλλιτέχνες και επιπλέον πληροφορίες:

Συμμετέχουν: Νίκος Κυριαζόπουλος, Δημήτρης Παπαδάτος, Κωστής Δρυγιανάκης, Δημήτρης Τίγκας, Σπύρος Τζέκος, Aλέξανδρος Δρυμωνίτης, Μάριος Βαλινάκης, Δανάη Στεφάνου, Γιάννης Κοτσώνης, Στάθης Διαμαντίδης, Γιώργος Μαλεφάκης, Νίκος Παναγιωτάκης, Πάνος Τσεκούρας, Guido De Flaviis, Kατερίνα Μανιού, Δανάη Γκόνη, Μάτα Σακκά, Έλενα Κακαλιάγκου, Ίριδα Μπαγκλανέα, Teresa Riemann, Furutami Michiyasu, Paolo Gàiba-Riva, Alex Riva, Johannes Bergmark, Ememe, Utku Tavil, Matias Guerra.

Το τετραήμερο φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από το τριήμερο σεμινάριο κίνησης που απευθύνεται σε όλους, από την Μάτα Σακκά και τον Mitsiyasu Furutami, που θα γίνει στο στούντιο Λάθος Κίνηση, από τις 30.10 μέχρι την 1.11, με υπόβαθρο την Κινησιολογία, το Body Mind Centric και το Butoh.

Πληροφορίες:

Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων | 20:00 | είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στο ΙΔΡΥΜΑ 2.14

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στο Ε.Δ.Ω και στο Βoiler

Τριήμερο σεμινάριο κίνησης, 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, Στούντιο «Λάθος Κϊνηση», Πλ. Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 25

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα

Τηλ: (00 30) 213 00 40 496

Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45

http://polychorosket.gr/

Πληροφορίες δικτύου και χώρων:

http://multiversal.eu

www.facebook.com/multiversalberlin?fref=ts

www.idryma214blogspot.gr

https://www.facebook.com/Boiler-674162162628980/timeline/

http://wrongmovement.blogspot.de/


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)