to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπροστά, με την κοινωνία

Άνοιγμα στην κοινωνία σημαίνει ζωντάνια, έμπνευση, αισιοδοξία. Σημαίνει όσμωση με τα ζωντανά ρεύματα. Σημαίνει εξωστρέφεια και σίγουρο βηματισμό.


Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2015 - 2019.

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Σφραγίστηκε στην αρχή από την υποχώρηση του ’15. Πέρασε τεράστιες δυσκολίες για την υλοποίηση της συμφωνίας. Υπήρξαν προβλήματα και αντιφάσεις. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε τη δέσμευσή του απέναντι στον λαό.

Έκλεισε τα προγράμματα, έβγαλε τη χώρα από την επιτροπεία, και υλοποίησε κατά γράμμα τις μεταμνημονιακές του δεσμεύσεις. Στήριξε τους αδύναμους και τους επισφαλείς. Το ποσοστό που πήρε στις εκλογές του ’19 δεν του έδωσε τη νίκη, του έδωσε όμως ένα καθαρό μήνυμα στήριξης από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Η εντολή που έχει είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των πολλών.

Τώρα είναι η ώρα της ανασυγκρότησης, η ώρα της εξωστρέφειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κεφαλαιοποιώντας το θετικό έργο της διακυβέρνησής του, αλλά και κατανοώντας λάθη και αδυναμίες, χρειάζεται να χτίσει καινούργιους δεσμούς με τους ανθρώπους. Να οικοδομήσει μια νέα αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Να ανανεώσει το πρόγραμμα και τον πολιτικό του λόγο. Να βρεθεί ξανά στα κρίσιμα μέτωπα, μικρά και μεγάλα, με δυναμισμό και αισιοδοξία. Και να συγκροτήσει μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη και την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Όλα αυτά θα μπουν μπροστά το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν πρέπει να περιοριστούν σε κλειστές αίθουσες και πολύωρες συνεδριάσεις. Άνοιγμα στην κοινωνία σημαίνει ζωντάνια, έμπνευση, αισιοδοξία. Σημαίνει όσμωση με τα ζωντανά ρεύματα. Σημαίνει εξωστρέφεια και σίγουρο βηματισμό.

Η ανασυγκρότηση ξεκίνησε. Θέλει προσπάθεια, σοβαρότητα και μέθοδο. Αλλά αξίζει τον κόπο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)