to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπουτάρης και Σίμος φέρνουν τα ΜΑΤ στο ΣΜΑ

Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν από τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα, αναφορικά με το θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισαν γελοίους και παλιάθρωπους τους κατοίκους που αντιδρούν στο έργο, επίσης γελοίο τον Τάσο Κουράκη που τους στηρίζε, ενώ έκαναν λόγο για επιβολή χαρατσιού σε περίπτωση μη κατασκευής του έργου.


Παράλληλα κάλεσαν την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές να επέμβουν για την έναρξη των εργασιών, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Όπως τόνισε ο κ.Δανιηλίδης, η Π.Ε.Δ.Κ.Μ., συναισθανόμενη το ρόλο και την ευθύνη της, προχώρησε στη σύνταξη και διανομή 200.000 ενημερωτικών εντύπων με όλο το πληροφοριακό υλικό για τα χαρακτηριστικά του ΣΜΑ Ευκαρπίας. «Περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις των Δημάρχων και των επιστημονικών φορέων της περιοχής μας οι οποίοι ομοθύμως ζητούν την ολοκλήρωση του έργου και δίνουν αποστομωτικές απαντήσεις σε όλα τα έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα που κατά καιρούς έχουν εγείρει οι αντιδρώντες», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, που έκανε λόγο για «πισώπλατες μαχαιριές» από την πλευρά τους.

Όπως πρόσθεσε, όσο το έργο δεν κατασκευάζεται τόσο οι Δήμοι διαθέτουν επιπλέον κονδύλια για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς με τη λειτουργία του ΣΜΑ θα μπορούν να εξοικονομήσουν περί τα 4 εκ. ευρώ ετησίως, κάτι που θα τους επιτρέψει να μειώσουν κατά 15-20% τα δημοτικά τέλη προς τους δημότες τους. Επιπλέον ένα νέο χαράτσι, τουλάχιστον 150 ευρώ απειλεί κάθε οικογένεια που κατοικεί στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, καθώς είναι πολύ πιθανό ο εργολήπτης να πετύχει την αποζημίωση του από τη μη έναρξη του έργου! Η σύμβαση προβλέπει αποζημίωση 10.000 ευρώ την ημέρα για την ανάδοχο εταιρία εάν το έργο δεν προχωρά, ενώ μέχρι τώρα εκκρεμεί αποζημίωση 1,9 εκ. ευρώ. Η μη εκτέλεση του έργου θα επιφέρει βλάβη 25 εκ. ευρώ τα οποία μέσω των Δήμων θα επιβαρύνουν το λαό της πόλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, γιατί αυτός «μπαίνει μπροστά στους λίγους κατοίκους που αντιδρούν και εμποδίζουν ένα έργο που θα εξυπηρετεί ένα εκατομμύριο πολίτες. Να παρέμβει ο εισαγγελέας, που είναι απολύτως υπεύθυνος για την υπόθεση. Οφείλει να παρέμβει γιατί πρόκειται για ένα έργο απολύτως νόμιμο», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, που μίλησε για «παλιανθρώπους» αναφερόμενος σε όσους μπλοκάρουν την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Τέλος, οι Δήμαρχοι έκαναν έκκληση στην κυβέρνηση, τους αρμοδίους υπουργούς Μακεδονίας- Θράκης, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη αλλά και προς τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)