to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπούμερανγκ οι μηχανοραφίες του Μαξίμου με τις ευρωεκλογές

Κυριακή κοντή γιορτή


Το Colpo Grosso που ετοίμασε η ΝΔ προκειμένου οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της γύρισε μπούμερανγκ. Ο ΣυΡιζΑ, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί ενισχυμένος στο δεύτερο γύρο καθώς θα βρίσκεται στο παιχνίδι σε τουλάχιστον 8 με 9 περιφέρειες –ακόμα και σε 10 υποστηρίζουν, ορισμένοι- από τις 13 περιφέρειες που έχει η χώρα! Ιδιαίτερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει πάνω από το 50% των ψηφοφόρων, οι υποψήφιοι της ΝΔ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός από τον πρώτο γύρο! Μόνη λύση για το Μαξίμου η πόλωση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Το Μαξίμου, λοιπόν, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα δημοσιεύματα των Financial Times, και ανάλογα του διεθνούς τύπου, που αφορούν τα παρασκήνια της συνόδου στις Κάνες, το Νοέμβριο του 2011. Όσοι, όμως, συμμετείχαν σ’ αυτές τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, προέβησαν και σε άλλες [αναγκαστικές] αποκαλύψεις στην προσπάθειά τους να αποσείσουν τις ευθύνες που τους αναλογούν –ο σώζων εαυτό σωθείτο. Ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι Σαμαράς και Βενιζέλος συνωμοτούσαν παρασκηνιακά στις Κάνες ώστε να προχωρήσουν σε μια δοτή μνημονιακή κυβέρνηση και δεν έκαναν καμιά διαπραγμάτευση ενώ γνώριζαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα ενεργοποιούσε ένα ντόμινο επιπτώσεων για τις υπόλοιπες χώρες και θα διέλυε την ίδια την ευρωζώνη! Δεν το εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να προωθήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες…

Πως αποδεικνύεται αυτό; Υπάρχει το κλάμα της Αν. Μέρκελ μπροστά σε Ν. Σαρκοζί και Μπ. Ομπάμα και οι δηλώσεις της [«Δεν είναι δίκαιο. Δεν πρόκειται να αυτοκτονήσω»] καθώς δεν δεχόταν να στηρίξει ένα «δίκτυ ασφαλείας» στην ευρωζώνη -το «μεγάλο μπαζούκα», όπως έγραφαν τότε τα μέσα ενημέρωσης. Και, βέβαια, η δήλωσή της το 2013 ότι οι σύμβουλοί της δεν μπορούσαν να την πείσουν ότι δεν θα κατάρρεε η ευρωζώνη σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Γεγονός, πάντως, είναι ότι υπήρξε έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην ηγεσία της ευρωζώνης με τον Β. Σόιμπλε να θέλει Grexit για παραδειγματισμό των Ευρωπαίων –«κίνηση που θα τρόμαζε αρκετά την Ευρώπη για να προχωρήσει σε ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας», δήλωνε ο Β. Σόιμπλε στον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος στο βιβλίο του.

Οι αποκαλύψεις του Τ. Γκάιτνερ, που και τότες είχαν διαρρεύσει, εξηγούν και τις συνεχείς τότε δηλώσεις του αμερικανού προέδρου υπέρ της Ελλάδος. Σήμερα που έρχονται στο φως και νέες αποκαλύψεις γίνεται αντιληπτό το πόσο δίκιο είχε ο ΣυΡιζΑ όταν έλεγε ότι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης προκειμένου να διασωθεί πολιτικά και οικονομικά η ευρωζώνη -«σφίξαμε τη βίδα και εφαρμόσαμε μία πολιτική εξόντωσης των Ελλήνων», δηλώνει ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι ομολογίες αυτές, που σαφώς εντάσσονται σε προεκλογικά παιχνίδια, αναδεικνύουν ένα σημαντικό πρόβλημα: ο «ξένος παράγοντας» ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με τους Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς δεν έβλεπαν τίποτα άλλο πέρα από την προσωπική τους πολιτική ανέλιξη –το χρέος, η διάσωση της χώρας, η υποβάθμιση της κοινωνίας δεν τους απασχολούσε. Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, στις 31.10.11, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν τη συνάντηση των Καννών, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ ζητούσε εκλογές τονίζοντας ότι «η χώρα ζει ένα δράμα και από το δράμα αυτό πρέπει να λυτρωθεί. Πιστεύω πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού, είναι η λύτρωση από το δράμα που βιώνει η χώρα και εμείς μαζί με τη χώρα». Δυο μέρες μετά, επιστρέφοντας από τις Κάνες, και έχοντας συζητήσει με τον Μ. Μπαρόζο προωθούσαν κυβέρνηση υπό τον Λ. Παπαδήμο προκειμένου να μην υπάρξουν εκλογές!

Σήμερα, στην ίδια λογική, τηρουμένων των αναλογιών, με φόβητρο την σταθερότητα της χώρας, το Grexit, και άλλα προσπαθούν και πάλι να τις αποφύγουν. Γνωρίζουν πολύ καλά, βέβαια, ότι πολιτική σταθερότητα στη χώρα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς κοινωνική συνοχή, με μια κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση, με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και χιλιάδες πεινασμένους πολίτες. Και, βέβαια, με την καθημερινή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει και ο λαός μας. Οι κάλπες θα τους αναγκάσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)