to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Μπούμερανγκ» για τη Ν.Δ. η υπόθεση του Noor 1

"Μπούμερανγκ" για τη Ν.Δ. η υπόθεση του Noor 1 και η στοχοποίηση του Π. Καμμένου


Στον... δρόμο έμεινε η “διαρρεόμενη” πρόταση μομφής που εφέρετο αποφασισμένη να καταθέσει η Ν.Δ. κατά του Π. Καμμένου. Εξάλλου, για την αξιωματική αντιπολίτευση αλλιώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη υπόθεση και αλλιώς κατέληξε: η οδός Πειραιώς επιχείρησε να στοχοποιήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας βάσει απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών έχοντας ως τελικό στόχο τη συνολική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, και κατέληξε... σχεδόν απολογούμενη για τη στάση της, εν μέσω έντονης εσωστρέφειας στην οδό Πειραιώς.

Όταν οι εν λόγω συνομιλίες είδαν το φως της δημοσιότητας, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θεώρησε ότι πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να “χτυπηθεί” ο Π. Καμμένος και, δι’ αυτού, η σταθερότητα της κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως παραδέχονται κατ’ ιδίαν και “γαλάζιοι” που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος, η ηγεσία της Ν.Δ. είχε υπολογίσει χωρίς... τον ξενοδόχο: πως, δηλαδή, ό,τι κι αν καταλογίσει κανείς στον Π. Καμμένο, η ουσία της υπόθεσης δεν είναι οι συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν και ελέγχονται για τη γνησιότητα και για τον τρόπο κτήσης τους, αλλά η ιστορία του Noor 1: ενός πλοίου φορτωμένου με 2,1 τόνους ηρωίνης, που συνθέτει μία δυσώδη και μεγάλη εγκληματική υπόθεση, 8 μάρτυρες της οποίας έχουν μυστηριωδώς χάσει τη ζωή τους.

Έμεινε από καύσιμα

Η Ν.Δ., λοιπόν, έκανε λόγο για “μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα” ήδη από την περασμένη Τρίτη και στοχοποίησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, την ώρα που πληροφορίες από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εμφάνιζαν την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του να είναι “ειλημμένη απόφαση”. Μάλιστα, “γαλάζιες” πηγές αποκάλυπταν και τον... προγραμματισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Πρώτα θα συζητήσουμε για την οικονομία και την κακή συμφωνία του Eurogroup στην προ ημερησίας και μετά θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει” έλεγε κεντρικός παράγοντας της Ν.Δ. Ταυτοχρόνως, ορθάνοιχτο άφηνε το ενδεχόμενο και ο Βασ. Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: “Αυτά για σήμερα” απάντησε σε σχετική ερώτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι... από την επόμενη μέρα η πρόταση μομφής θα ήταν πάνω στο τραπέζι.

Όμως, η Ν.Δ. δεν είχε υπολογίσει την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου: ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση θα την κατηγορούσε ευθέως πως εξυπηρετεί συμφέροντα, πως λειτουργεί “κατ’ εντολήν” και θα μιλούσε για “φερόμενο ως θιγόμενο επιχειρηματία”. Φυσικά, η “γαλάζια” σιωπή για την ουσία της υπόθεσης με το ναρκω-πλοίο συνεχίστηκε, και η πρόταση μομφής άρχισε να... αποσύρεται από το πρώτο πλάνο του πολιτικού σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολλοί υποστηρίζουν πως η ηγεσία της Ν.Δ. ήταν ευθύς εξαρχής “χλιαρή” σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως δεχόταν πιέσεις προκειμένου να κλιμακώσει τη στοχοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως και να έχει, πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να “συμψηφίσει” τις κατηγορίες της περί “συνομιλιών Καμμένου με ισοβίτη” με τις αναρτήσεις του υπουργού στο Τwitter, αλλά και το κατά πόσον έβαλε... χέρι στο πηδάλιο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου. Όπως και να έχει, όμως, μετά και την παρέμβαση του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη στην υπόθεση, η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποχρεωθεί, στην αυριανή κοινοβουλευτική διαδικασία επί του θέματος, είτε να μιλήσει με ονόματα -όπως της ζητεί εδώ και 3 ημέρες το Μαξίμου- είτε να σιωπήσει ξανά και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)