to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 06.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Μποέμ στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

Ένα από τα ομορφότερα αρχαία θέατρα της χώρας, το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του για να υποδεχθεί έπειτα από αιώνες σιγής τον λυρικό λόγο.


Δεν είναι το αρχαίο δράμα που θα φιλοξενηθεί στην ορχήστρα του, αλλά η λυρική θεατρική δημιουργία του Τζιάκομο Πουτσίνι Μποέμ, που θα ερμηνεύσει η "Όπερα της βαλίτσας" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου, εγκαινιάζει τη συνεργασία της ΕΛΣ με το σωματείο Διάζωμα, που έχει ως στόχο τη συνδρομή στην αναστήλωση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ανά την επικράτεια. Παράλληλα, εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσης της Λυρικής, που στοχεύει να βγάλει την όπερα έξω τα τείχη του θεάτρου "Ολύμπια", αλλά και να παρουσιάσει το έργο της εκτός Αθηνών.

Η "Όπερα της βαλίτσας" αποτελεί το κατάλληλο όχημα για τον σκοπό αυτό, αφού πρόκειται για ένα δοκιμασμένο ευέλικτο σχήμα, που μπορεί να παρουσιάζει δημοφιλείς όπερες, χωρίς εκπτώσεις, αλλά με μια διαφορετική ματιά, σε χώρους απρόσμενους. Έτσι, η Μποέμ του Πουτσίνι παρουσιάζεται "σαν μια εναλλακτική πρόταση, σε μια συμπυκνωμένη παράσταση που με απλά μέσα, με τη δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών της, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό" σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Ισίδωρος Σιδέρης.

Στην παράσταση της Μποέμ, που θα επαναληφθεί στις 13/7 στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων, στην Αιτωλοακαρνανία, παίρνουν μέρος οι Γ. Χριστόπουλος, Ε. Κελεσίδη, Χ. Ανδριανός, Δ. Σκαρλάτου και Μ. Κόκκα, Ζ. Κουτελιέρης, Κ. Ντότσικας, Χ. Αμβράζης, Δ. Τσαφταρίδης.

* Παράλληλα, "εντός των τειχών", στο θέατρο "Ολύμπια", στις 6-7.7, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια παρουσίαση της Σχολής Χορού της ΕΛΣ, με ελεύθερη είσοδο, όπου οι σπουδαστές της σχολής θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες αλλά και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
tags: θέατρο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)