to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 22.02.2018

Κοινωνία

Μπλόκο στον έλληνα γραφίστα Jo Di και από το Facebook λόγω Ερντογάν

Μετά την παρέμβαση του Twitter, το Facebook προχώρησε σε ακόμη πιο αυστηρή κίνηση διαγράφοντας τη σελίδα, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις όπως σημειώνει ο Jo Di


Εκτός λειτουργίας τέθηκε η σελίδα του έλληνα γραφίστα Jo Di στο Facebook, δυο μέρες αφότου έλαβε ειδοποίηση απ' το Twitter να διαγράψει αναρτήσεις του για τον Ερντογάν.

Όπως αναφέρει ο γραφίστας στο blog του: «Δύο ημέρες μετά το e-mail του Twitter για την ανάρτηση σχετικά με τον Ερντογάν (μέρος Α και μέρος Β) με ένα νέο e-mail το Facebook, αυτή τη φορά, με ενημέρωσε πως προχώρησε στο κλείσιμο της σελίδας Jo Di – η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε τον Ιούνη του 2015 (στη δεύτερη φάση του). Τρία χρόνια μετά και χωρίς δεύτερη εξήγηση, ήρθε ο πλήρης αποκλεισμός πρόσβασης και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία ή επεξεργασία της σελίδας.

Σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία».

Πριν από λίγες ημέρες το νομικό τμήμα του Twitter του απέστειλε mail στο οποίο έχει επισυναφθεί απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται πως η τουρκική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει την πρόσβαση για τους χρήστες της χώρας στο blog του ακτιβιστή κομίστα Carlos Latuff, ο οποίος έχει επίσης σκιτσάρει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν εναντίον του Ερντογάν.

tags: Jo Di, Facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)