to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 27.11.2012

Διεθνή

"Μπλοκάρουν" την απόφαση οι Γερμανοί

Την αντίθεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, στην συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, για το ελληνικό πρόγραμμα την Πέμπτη, εξέφρασε ο υποψήφιος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, επικαλούμενος ελλιπή πληροφόρηση σχετικώς με τις αποφάσεις του Eurogroup.


Έντονη κριτική για την διαχείριση του θέματος από την γερμανική κυβέρνηση άσκησε και ο υποψήφιος για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ.

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αξιολογήσουμε τις συνέπειες που θα έχει η χθεσινοβραδινή συμφωνία», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ κάνοντας λόγο για «ασαφείς» επιπτώσεις της επέκτασης του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας στον γερμανικό προϋπολογισμό.

Εξέφρασε δε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματός του για το γεγονός ότι πληροφορήθηκε από τον Τύπο πότε θα λάβει αποφάσεις το Κοινοβούλιο.

«Καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, είναι απολύτως απαράδεκτο ότι τώρα, και μάλιστα από τον Τύπο, ενημερωνόμαστε για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα αποφασίσει η Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή μπορεί τυπικά να αποφασιστεί μόνο η έναρξη του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, ενώ οριστικές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόλις στα μέσα Δεκεμβρίου».

Ο Πέερ Στάινμπρουκ από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στο σκοτάδι τους πολίτες σχετικά με τα σχέδια διάσωσης. «Ποιος, κυρίως, θα χρηματοδοτήσει την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων;», διερωτήθηκε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της 'Αγκελα Μέρκελ δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, μόνο για να μας καθησυχάζει: «Αυτό μας φαίνεται ιδιαίτερα ως ένα φάρμακο-πλασέμπο».

Πηγή: enikos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)