to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 01.10.2013

Κοινωνία

«Μπλοκάρισμα» του Φεστιβάλ τους καταγγέλλουν οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας

Με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού


Τραγική καθυστέρηση στην λήψη απόφασης για την παραχώρηση του κάστρου της Πάτρας, όπου θα διεξαγόταν το Φεστιβάλ τους την Παρασκευή, καταγγέλλουν οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια,οδηγώντας σε ακύρωση του Φεστιβάλ - θα διοργανωθούν όμως φεστιβαλικά δρώμενα στην πόλη.

   

Πάτρα, 1.10.2013
 

 Εδώ και ένα μήνα έχουμε ζητήσει τη παραχώρηση του κάστρου της Πάτρας στις 4-5/10 για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ μας. Παρόλα  αυτά και προς μεγάλη μας έκπληξη η αίτηση αυτή θα συζητηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Πολιτισμού τη Τρίτη 1/10, μόλις τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ μας, κάτι που εκ των πραγμάτων κάνει την διεξαγωγή του αδύνατη.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μπλοκάρονται φεστιβάλ πολιτικών οργανώσεων ενώ αντίθετα ο χώρος να παραχωρείται με μεγάλη ευκολία σε εταιρίες προκειμένου να διοργανώνουν συναυλίες κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Καταγγέλλουμε  μια αντίληψη  που θέλει τον πολιτισμό ως καρικατούρα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και θεωρούμε ότι για την κατάσταση αυτή υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες τόσο στην αρχαιολογική υπηρεσία όσο και στο Υπουργείο. Ζητάμε ειλικρινά  συγγνώμη από τους καλλιτέχνες που συνεργαζόμασταν στα πλαίσια διεξαγωγής τους φεστιβάλ μας καθώς μία τέτοια εξέλιξη εκθέτει και εμάς και εκείνους.


Κάποιοι επιλέγουν να μποϋκοτάρουν  την διεξαγωγή τέτοιων φεστιβάλ,  ακριβώς επειδή αντιλαμβάνονται ότι το διαφορετικό πολιτιστικό πρόταγμα που αναδεικνύεται είναι επικίνδυνο για το κυρίαρχο τρόπο σκέψης. Όσο και αν μας πολεμάνε , εμείς τους απαντάμε ότι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε χώρο και τρόπο να εκφράσουμε αλλά και να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα της εποχής μας. Ο αγώνας ενάντια στη μνημονική πολιτική είναι ένας αγώνας για το δικαίωμα  στη παιδεία, στην  εργασία, στη ψυχαγωγία, στον πολιτισμό. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιλέγει να εξαπολύει τέτοια ακραία επίθεση στη νεολαία , βγάζοντας την οριακά στο περιθώριο, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το παρόν της ανεργίας, της επισφάλειας και του κοινωνικού κανιβαλισμού και να δημιουργήσουμε το μέλλον με άξονα τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη, να πάρουμε οι ίδιοι τη ζωές μας στα χέρια μας.


Για εμάς ο πολιτισμός δεν είναι μόνο μια ωραία συναυλία ή μία ωραία θεατρική παράσταση, αλλά κυρίως είναι ο τρόπος που ζούμε, εργαζόμαστε και κουβεντιάζουμε, είναι δηλαδή ο ίδιος ο τρόπος που σκεπτόμαστε και δρούμε μέσα σε μια κοινωνία.  Ο ρόλος λοιπόν του φεστιβάλ μας  όπως το φανταζόμαστε, είναι να μπορούμε μέσα σε δύσκολες αλλά και όμορφες εποχές να προωθούμε ένα πολιτιστικό αντιπαράδειγμα για τη νεολαία, με ένα πρόταγμα ελευθερίας και συλλογικής έκφρασης.

Παρ'όλα τα εμπόδια λοιπόν, σας καλούμε από την Παρασκευή 11/10 σε φεστιβαλικές δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης , που θα περιλαμβάνουν συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίες , συναυλίες και διάφορα άλλα πολιτιστικά δρώμενα!



Ας μάθουμε να σκεπτόμαστε διαφορετικά, να δρούμε διαφορετικά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα της εποχής μας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)