to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:12 | 28.05.2016

πηγή: in.gr

Διεθνή

Μπλερ: Γιατί με αντιπαθούν και γιατί ο Κόρμπιν είναι «επικίνδυνο πείραμα»

«...θα ήταν ένα επικίνδυνο πείραμα για μια μεγάλη χώρα της Δύσης να παρασυρθεί από έναν τύπο λαϊκισμού, δεξιού ή αριστερού» είπε σε εκπομπή του BBC ο πρώην πρωθυπουργός (1997-2007) της Βρετανίας.


Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός (1997-2007) της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ο άνθρωπος που έφερε τους Εργατικούς στην εξουσία μετά από 18 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των Συντηρητικών.

Δεν είχε όμως να πει καλά λόγια για τον νυν αρχηγό, Τζέρεμι Κόρμπιν. Για μια ακόμα φορά. «Θα ήταν ένα επικίνδυνο πείραμα» να έρθει στην εξουσία, είπε σε εκπομπή του BBC.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός μιλά αρνητικά για τον νυν ηγέτη των Εργατικών. Ήδη από την περίοδο που διεκδικούσε την αρχηγία, ο Μπλερ έλεγε ότι το κόμμα κινδυνεύει με αφανισμό, αν εκείνος κερδίσει.

Αυτή τη φορά υπήρξε πιο συγκεκριμένος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν η επικράτηση του Κόρμπιν σημαίνει και αμφισβήτηση των δικών του πολιτικών, απάντησε:

«Όχι. Νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του πώς δουλεύει ο κόσμος σήμερα. Είναι όμως μια μεγάλη πρόκληση για το Κέντρο. Αλλά θα ήταν ένα επικίνδυνο πείραμα για μια μεγάλη χώρα της Δύσης να παρασυρθεί από έναν τύπο λαϊκισμού, δεξιού ή αριστερού.»

Σε ερώτηση γιατί συγκεντρώνει τόση αντιπάθεια, ο Μπλερ εκφράζει την άποψη ότι δεν έχει να κάνει τόσο με την πολιτική της Βρετανίας στο Ιράκ (επί των ημερών του), αλλά με το γεγονός ότι κέρδισε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Μπλερ υπήρξε ηγέτης των Εργατικών από το 1994 έως το 2007, οπότε παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, δίνοντας τα ηνία στον τότε υπουργό Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)