to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 15.09.2022

Κοινωνία

«Μπήκε νύχτα» η πανεπιστημιακή αστυνομία στο ΑΠΘ - Πρωινή διαμαρτυρία από τους φοιτητές

Προσπαθώντας να παρακάμψει τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, η κυβέρνηση έστειλε μες στη νύχτα της Τετάρτης μερικούς αστυνομικούς των «ΟΠΠΙ» να αναλάβουν υπηρεσία στο ΑΠΘ - Σε εξέλιξη διαμαρτυρία αυτή την ώρα, πρωί Πέμπτης, έξω από την πρυτανεία του ιδρύματος


Με ...κουτοπόνηρες μεθόδους επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει την «πανεπιστημιακή αστυνομία» και έτσι το βράδυ της Τετάρτης έστειλε στο, ούτως ή άλλως καθημερινά αστυνομοκρατούμενο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μερικούς αστυνομικούς των ΟΠΠΙ («Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων») στο χώρο του ιδρύματος:

Φωτογραφία από τη νυχτερινή είσοδο των ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ από το σχετικό ρεπορτάζ του GrTimes, που σημειώνει: «Κάτω από άκρα μυστικότητα μία πρώτη ομάδα 6 στελεχών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έφτασε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ κάνοντας μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα στους χώρους γύρω από την πρυτανεία».

Οι φοιτητές αντέδρασαν δυναμικά και στις 23.30 περίπου στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ συγκεντρώθηκε πλήθος, που ωστόσο δεν βρήκε εκεί τους αστυνομικούς των ΟΠΠΙ, που είχαν αποχωρήσει. Παρούσες ήταν ωστόσο διμοιρίες των ΜΑΤ. Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας, την οποία τα ΜΑΤ ακολούθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 01.00 περίπου.

Πρωινή διαμαρτυρία φοιτητών

Συνεχίζοντας την αντίδρασή τους στη νυχτερινή «εγκατάσταση» των ΟΠΠΙ, αυτή την ώρα, πρωί Πέμπτης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών δυνάμεων από το campus του ΑΠΘ, δεκάδες φοιτητές φωνάζουν συνθήματα μπροστά στην πρυτανεία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, της κυβέρνησης αλλά και κατά του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου.

«Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές», «κάτω τα χέρια από το άσυλο» τα συνθήματα που φωνάζουν οι φοιτητές

Το Grtimes σημειώνει ακόμα ότι «οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη σημερινή τους (Πέμπτη 15/9) βάρδια».

Καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα που οι ΟΠΠΙ έμπαιναν... κρυφά στο ΑΠΘ, τα ΜΑΤ χτυπούσαν με χημικά και κρότου λάμψης την φοιτητική πορεία στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ασφυκτική πίεση των ΜΑΤ στους φοιτητές:

Το φωτορεπορτάζ του left.gr:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)