to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπέργκαμο

Η κεντρική εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση εισπράττει την κατακραυγή των πολιτών και κυρίως της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων


Τα περίφημα reactions, δηλαδή οι αποδοκιμασίες των πολιτών στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στα social media, φαίνεται να αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, επιβεβαιώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του είναι σε φάση trans... Δηλαδή σε μια διαρκή μετάβαση, που οδηγεί μαθηματικά στην αποδόμηση.

Η σπασμωδική αντίδραση με την απενεργοποίηση των σχολίων από τους διαχειριστές των λογαριασμών του Κυρ. Μητσοτάκη, εύλογη πλην αναπόφευκτη, μαρτυρά τον πανικό που κατέλαβε το πρωθυπουργικό επιτελείο. Ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται να έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα σε δεινή θέση, παρά τις δεκάδες δημοσκοπήσεις που ακόμα δείχνουν μια αδιαμφισβήτητη υπεροχή.

Τι πήγε λοιπόν και συνεχίζει να πηγαίνει στραβά; Και κυρίως τι έγινε ξαφνικά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και ένας λαοπρόβλητος πρωθυπουργός και μια ακαταμάχητη κυβέρνηση εισπράττουν τέτοιες και τόσο πρωτοφανείς αποδοκιμασίες;

Πώς φτάσαμε στην παρατεταμένη αναβολή της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στην εκκωφαντική απουσία των πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών στα, φιλικά έτσι κι αλλιώς, ΜΜΕ, στην εξαφάνιση των περιβόητων "ΔΕΛΤΑ" και "ΔΙΑΣ" από τις γειτονιές και τις πλατείας της Αθήνας εδώ και μια εβδομάδα;

Η κεντρική εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση εισπράττει την κατακραυγή των πολιτών και κυρίως της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων για τον διαρκή και πρωτοφανή αυταρχισμό, που ξυπνάει μνήμες μιας "άλλης" και αλήστου μνήμης Δεξιάς. Εκεί προστίθενται και τα διαδοχικά και σχεδόν καθημερινά επεισόδια αυθαιρεσίας, με αποκορύφωμα την "ειδική άδεια" στον "νονό Άδωνη", και καθεστωτικής νοοτροπίας, όπως η απόπειρα συγκάλυψης του τροχαίου έξω από τη Βουλή.

Ωστόσο το υπόβαθρο της σημερινής κυβερνητικής κρίσης είναι μεγαλύτερο και βαθύτερο και συνδέεται πρώτα και κύρια με την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας.

Το γεγονός ότι μπήκαμε σε lockdown πριν από σχεδόν πέντε μήνες με 200 διασωληνωμένους και η κυβέρνηση μέχρι χθες σχεδίαζε το άνοιγμα της αγοράς, αγνοώντας για άλλη μια φορά τους ειδικούς, με τριπλάσιους ασθενείς και άλλους 124 να χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ, η πλειοψηφία το εκλαμβάνει πλέον ως κυνισμό και ασύγγνωστη συμπεριφορά.

Και τα χειρότερα είναι κυριολεκτικά μπροστά μας τις επόμενες κρίσιμες δύο εβδομάδες: Χθες ο γιατρός του "Λαϊκού" Αιμίλιος Κακλαμάνης το είπε χωρίς περιστροφές:

"Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε"...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)