to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 10.06.2015

πηγή: sport-fm.gr

Αθλητισμός

Μπάσκετ: Στο ΟΑΚΑ μεταφέρεται η σειρά των τελικών

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται απόψε (19:30, Novasports 2) στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, με τους «πράσινους» να ψάχνουν απάντηση στο 1-0 του ΣΕΦ και τους «ερυθρόλευκους» να επιζητούν το match ball τίτλου


Η παράδοση λέει πως στις 14 προηγούμενες σειρές τελικών μεταξύ των «αιωνίων», ο νικητής του πρώτου αγώνα κατέκτησε το πρωτάθλημα στις 12 περιπτώσεις. Λέει, όμως, επίσης πως ο Παναθηναϊκός έχει 24 νίκες σε 25 τελικούς στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία υπάρχει για να καταγράφεται, άλλοτε να επαναλαμβάνεται κι άλλοτε όχι. 

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται απόψε (19:30, Novasports 2) στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, με τους «πράσινους» να ψάχνουν απάντηση στο 1-0 του ΣΕΦ και τους «ερυθρόλευκους» να επιζητούν το match ball τίτλου. 

Ζητούνται… λύσεις 

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιδράσει. Έχοντας το μειονέκτημα έδρας, είναι υποχρεωμένος να νικήσει στο ΣΕΦ για να κατακτήσει τον τίτλο, πρώτα όμως θα πρέπει να φέρει στα ίσα τη σειρά. Κι αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι από τη στιγμή που ούτε σε αυτό το παιχνίδι θα δώσει το «παρών» ο λαβωμένος Εστέμπαν Μπατίστα. Η απουσία του Ουρουγουανού σέντερ περιορίζει τις λύσεις και δυσκολεύει το rotation στη γραμμή των ψηλών, όπου Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης έπαιξαν πάνω από 38 και 32 λεπτά αντίστοιχα την Κυριακή. 

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ελπίζει αυτή τη φορά να πάρει περισσότερα πράγματα από παίκτες που ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό στον πρώτο τελικό, όπως τους Κούπερ και Μόργκαν, αλλά και γενικότερα περιμένει περισσότερη βοήθεια από τους ξένους που πέτυχαν όλοι μαζί 12 πόντους την Κυριακή. Μένει να φανεί αν ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα χρησιμοποιήσει κάποια νέα τρικ, όπως οι διάφορες μορφής ζώνης όπως στο πρώτο ματς, ή θα ανοίξει περισσότερο το rotation χρησιμοποιώντας τους 17χρονους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη. 

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» καλούνται να βρουν λύσεις στο αμυντικό ριμπάουντ μετά τα 14 επιθετικά του Ολυμπιακού και τις περισσότερες από 15 έξτρα κατοχές στο πρώτο ματς της σειράς, ενώ η άμυνά τους καλείται να είναι περισσότερο πιεστική για να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε περισσότερα λάθη από τα μόλις τρία της Κυριακής. 

Έτοιμος για το 2-0 

Το πλεονέκτημα έδρας δεν υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να νικήσει στο ΟΑΚΑ για να στεφθεί πρωταθλητής. Αυτό, ωστόσο, ουδόλως σημαίνει πως οι Πειραιώτες επαναπαύονται στο 1-0 και τη δύναμη του ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2012. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την πίεση, τα αγωνιστικά προβλήματα και την κόπωση των γηπεδούχων, να φτάσουν στο 2-0 και να διευκολύνουν το έργο τους. Αντιλαμβάνονται, ωστόσο, πως θα πρέπει να εμφανιστούν βελτιωμένοι για να τα καταφέρουν, καθώς στο δεύτερο ματς δεν θα συγχωρεθούν εύκολα «νεκρά» διαστήματα, ούτε νευρικότητα και αστοχία σαν αυτά της Κυριακής. Αντιθέτως, θέλουν να κρατήσουν την καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, τον έλεγχο των ριμπάουντ και τα λιγοστά λάθη, περιμένοντας αυτή τη φορά περισσότερη βοήθεια από παίκτες που υστέρησαν στο πρώτο ματς, με πρώτο τον Σπανούλη. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Ιωάννη Παπαπέτρου και δεν αναμένεται να ετοιμάσει εκπλήξεις. Μάλιστα, μετά τον αιφνιδιασμό της ζώνης του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι καλύτερα διαβασμένοι για να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη άμυνα. 

Η παράδοση που έσπασε… 

Ο Παναθηναϊκός μετρά 33 νίκες σε 34 ματς τελικών στο ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούν από την περίοδο 1995/96 με εξαίρεση τη διετία 2002-2004 όταν έπαιζαν στο Σπόρτιγκ, ενώ στο κλειστό του Αμαρουσίου έχουν 24 νίκες σε 25 αναμετρήσεις σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού σε τελικούς ήταν με 69-64 στον τρίτο αγώνα της περσινής σειράς στις 29 Μαΐου, ενώ πριν από αυτή είχε να κερδίσει σε τελικούς τους «πράσινους» από το 1993 στο κλειστό της Γλυφάδας. Στα 63 ματς που έχουν γίνει για τους τελικούς μεταξύ των δύο «αιωνίων» η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας έχει τον πρώτο λόγο, αφού αυτή έχει «σπάσει» μόλις δέκα φορές, τις οκτώ με «θύτη» τον Παναθηναϊκό και δις από τον Ολυμπιακό. 

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Πηλοΐδης και Μητσόπουλος. Ο τρίτος αγώνας θα γίνει την Κυριακή στις 19:30. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)