to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 16.01.2017

Αθλητισμός

Μπάσκετ: Νέα κόντρα «αιωνίων», με φόντο τον τελικό Κυπέλλου

Για τρίτη φορά από την έναρξη της περιόδου και 25η στην Ιστορία τους θα τεθούν απόψε αντιμέτωποι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, αυτή την φορά με το νικητή της αναμέτρησης να «τσεκάρει» το δεύτερο «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ


Τον αντίπαλό του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα μάθει απόψε ο Άρης, μετά τη μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (19:00, Novasports).

Για τρίτη φορά από την έναρξη της περιόδου και 25η στην Ιστορία τους θα τεθούν απόψε αντιμέτωποι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, αυτή την φορά με το νικητή της αναμέτρησης να «τσεκάρει» το δεύτερο «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ.

Ο μεγάλος ημιτελικός, ή αλλιώς «πρόωρος τελικός» θα αναδείξει τον αντίπαλο του Άρη, που το περασμένο Σάββατο επικράτησε της ΑΕΚ, στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης. Κι αν στα ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δεν υπάρχουν φαβορί και δεν χωρούν προγνωστικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το προβάδισμα έναντι του αντιπάλου τους.

Και γιατί θα παίξουν στην «καυτή» έδρα τους μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους, αλλά κυρίως διότι προέρχονται από 6 σερί νίκες επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους κι έχουν σαφώς τη ψυχολογία με το μέρος τους.

Το... μομέντουμ είναι με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία προέρχεται και από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην Euroleague. Συν το γεγονός ότι στο αποψινό μεγάλο ματς ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί και με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν ταξίδεψε στη Βαρκελόνη για να προφυλαχθεί ενόψει του μεγάλου αγώνα με το «τριφύλλι». Οι Πειραιώτες θέλουν να πετύχουν την 7η συνεχόμενη νίκη και να βρεθούν στον τελικό και στην προσπάθειά τους αυτή δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Με στόχο να βάλει «φρένο» στην κυριαρχία του Ολυμπιακού θα παραταχθεί στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη μετά από 6 σερί ήττες επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους για να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέχουν.

Η ψυχολογία μετά τη δύσκολη νίκη επί της Αναντολού Εφές βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού κι άπαντες αισιοδοξούν ότι θα βρεθούν στον τελικό. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν υπολογίζει στον τραυματία Τζέιμς Γκιστ και στον Κένι Γκέιμπριελ, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς την εξάδα των ξένων συμπλήρωσε εδώ και μερικές μέρες ο Κει Σι Ρίβερς.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί τη 18η συμμετοχή του σε τελικό (μετρά εννιά κατακτήσεις) και ο Παναθηναϊκός την 23η (μετρά 17 τίτλους). 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Μάνος. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 19 Φεβρουαρίου, σε έδρα που θα επιλεγεί μετά το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)