to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 18.01.2020

Αθλητισμός

Μπάσκετ: Κρίνει πολλά η «μάχη» της Πάτρας

Σε συνδυασμό με την παρουσία της ΑΕΚ στη δεύτερη θέσ, το αποτέλεσμα του αγώνα Προμηθέας - Παναθηναϊκός μπορεί να κρίνει ποια θα είναι η δεύτερη της κατάταξης στο τέλος της κανονικής περιόδου


Στην Πάτρα διεξάγεται το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον -δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα- Προμηθέα και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Σε συνδυασμό με την παρουσία της ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, ισόβαθμη ούσα με τους Αχαιούς με 26 βαθμούς, το αποτέλεσμα του αγώνα μπορεί να κρίνει ποια θα είναι η δεύτερη της κατάταξης στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα στην έδρα της σε επτά αγώνες μέχρι στιγμής στην Basket League, ενώ προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της γερμανικής Όλντενμπουργκ στη φάση των «16» του Eurocup.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε μία απαιτητική εβδομάδα στη Euroleague, κατά την οποία έδωσε δύο αγώνες μέσα σε τρεις ημέρες, στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έχουν υποστεί ήδη δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα και καλούνται να επιδείξουν συγκέντρωση για 40 λεπτά για να αποφύγουν μία τρίτη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πρόσφατα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, με τους έμπειρους στο υψηλότερο επίπεδο, Λουκά Μαυροκεφαλίδη στη ρακέτα και Βαγγέλη Μάντζαρη στην περιφέρεια. Το τζάμπολ της «μάχης» ανάμεσα στον Προμηθέα και τον Παναθηναϊκό έχει οριστεί για την Κυριακή (19/1, 19:15) στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος».

Το Σάββατο (18/1) διεξάγονται οι υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής. Η αυλαία «ανοίγει» στις 15:30 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου το Ρέθυμνο θα διεκδικήσει την 7η εντός έδρας νίκη του απέναντι στον Ηρακλή. Μάλιστα, οι Κρήτες μετρούν έξι διαδοχικές εντός έδρας επιτυχίες. Έξι είναι τα ροζ φύλλα που έχουν πάρει και στο σύνολο, κάτι που ισχύει και για τον Ηρακλή. Το Ρέθυμνο ηττήθηκε από το Περιστέρι την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, με το Περιστέρι εντός και με τον Άρη εκτός έδρας.

Tρεις αγώνες αρχίζουν στις 15:45 το Σάββατο (18/1): Το Λαύριο φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου, έχοντας δύο περισσότερους βαθμούς πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τους νησιώτες. Η ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ άφησε πάντως το Λαύριο στις επτά νίκες, αλλά εντός της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας. Οι Ροδίτες προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες (από Ρέθυμνο εκτός, Πανιώνιο εκτός και ΑΕΚ εντός έδρας) και έχουν περιοριστεί στις πέντε νίκες, ενώ βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους. Η ήττα του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα κράτησε τον ΠΑΟΚ στις τέσσερις νίκες και στην «επικίνδυνη ζώνη». Ο Ιωνικός προέρχεται από την ήττα στα... σημεία από τον Προμηθέα, που ήταν η τρίτη διαδοχική του και τον κράτησε στο 7-8. Ντεμπούτο με τους Πειραιώτες θα πραγματοποιήσει ο Λούσιους «Λάκι» Τζόουνς, ο οποίος θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Αμερικανός φόργουορντ πρωτοήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Προμηθέα, φόρεσε εν συνεχεία τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον Άρη. Από πλευράς ΠΑΟΚ, τις 200 συμμετοχές συμπληρώνει στην Basket League ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο Άρης αγωνίζεται εντός έδρας φιλοξενώντας τη Λάρισα. Η νίκη του περασμένου Σαββάτου επί του Ηρακλή ήταν η 4η του Άρη στη φετινή Basket League, αλλά οι Θεσσαλονικείς παραμένουν σε δυσχερή θέση και συγκεκριμένα στην τελευταία του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Η Λάρισα έχει πανηγυρίσει τρεις διαδοχικές νίκες, επί του Λαυρίου και του Προμηθέα εκτός έδρας, αλλά και του ΠΑΟΚ εντός έδρας, έφτασε τις έξι επιτυχίες και απέκτησε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη «μάχη» της αποφυγής του υποβιβασμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)