to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 20.12.2018

Πολιτική

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο - Για «ψευτοτσαμπουκάδες» έκανε λόγο ο Π. Καμμένος

Σωρεία υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τουρκικά αεροσκάφη


Σωρεία υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τουρκικά αεροσκάφη, στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διαμήνυσε ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο .

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στις 11.23 π.μ. στο FIR Αθηνών και πέταξε στις 11.25 πάνω από το Καστελόριζο, στα 25.000 πόδια και στις 11.31 πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω, στα 30.000 πόδια. Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.32.

Παράλληλα, στις 14:10 ακόμη ένας σχηματισμός δύο τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πέταξε στις 14:14 πάνω από το Καστελόριζο σε ύψος 28.000 ποδιών.

Λίγο νωρίτερα, στις 10.43, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 10.43 π.μ. και πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.000 ποδιών. Ο τουρκικός σχηματισμός πέταξε πάλι πάνω από το νησί στο ίδιο ύψος στις 10.48 και στις 10:59 π.μ.

Στο μεσοδιάστημα ο τουρκικός σχηματισμός διασπάσθηκε και στις 10.51 το ένα εκ των δύο αεροσκαφών πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.000 ποδιών και το δεύτερο πάνω από την Παναγιά επίσης στο ίδιο ύψος. Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11.00.

Είχε προηγηθεί άλλη μία υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί.

Π. Καμμένος: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

«Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή το μπαράζ υπερπτήσεων.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις σημειώνονται μία ημέρα μετά από την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη, από όπου ο κ. Καμμένος προειδοποίησε ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί».

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας» είπε για να προσθέσει: «Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια».

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Εν τω μεταξύ, συγκαλείται αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 11:00 το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου. Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)