to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:04 | 23.10.2019

Κοινωνία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέο απεργιακό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη 24/10

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους απαντάει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.


(φωτογραφία: news247.gr)

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχώρησαν την Τρίτη 22/10 και την Τετάρτη 23/10, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του «αναπτυξιακού», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηξε  μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί της Τετάρτη 23/10. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247.gr, η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, κινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών όπου οι διαδηλωτές σταμάτησαν και προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο. Τα ρολά ωστόσο ήταν κατεβασμένα, με αποτέλεσμα να πετάξουν μερικά σκουπίδια μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Στη συνέχεια οι μηχανές κινήθηκαν μέσω του Συντάγματος στο υπουργείο Διοικητικής ανασυγκρότησης στη Βασ. Σοφίας και θα κατευθυνθεί στην ΚΕΔΕ, όπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται επίσης να κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων καθώς Εργατικά Κέντρα, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και Πρωτοβάθμια Σωματεία θα βρίσκονται στους δρόμους, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται ο «αναπτυξιακός νόμος». Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Η ΑΔΕΔΥ στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία επίσης στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 18:30 στα Προπύλαια.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)