to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 23.10.2012

Κοινωνία

Μπαράζ καταλήψεων στη Ρόδο - Κραυγή αγωνίας από το Καστελόριζο

Μαθητές, γονείς και Δήμος αποφάσισαν το κλείσιμο του Γυμνασίου και Λυκείου, αφού λείπουν οι μισοί καθηγητές!


Μπαράζ καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια, εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες στη Ρόδο. Αλλά η πιο αιχμηρή κραυγή αγωνίας έρχεται από το Καστελόριζο, όπου γονείς, μαθητές και δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να κλείσουν το γυμνάσιο και λύκειο του νησιού, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη Ρόδο τελούν υπό κατάληψη το 2ο Γυμνάσιο στο Ροδίνι, και τα δύο ΕΠΑΛ, 1ο και 2ο, το πρώτο στο Ζέφυρο και το δεύτερο στους Αγίους Αποστόλους.

Οι μαθητές προβάλλουν ως αιτήματα προβλήματα στα σχολικά κτίρια και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και στην υλικοτεχνική υποδοχή.

Έξω από τα υπό κατάληψη σχολεία έχουν αναρτηθεί πανό, όμως ορισμένα δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στο απομακρυσμένο Καστελόριζο. Από το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι κενές οι θέσεις 2 φιλόλογων καθηγητών, 1 Πληροφορικής, 1 Αγγλικών, 1 Γαλλικών και 1 Καλλιτεχνικών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν καθημερινά μάθημα μόνο 2 – 3 ώρες! Σημειώνεται ότι κενές παραμένουν οι θέσεις 1 καθηγητή Φυσικής και 1 Μαθηματικών, που αναμένεται να καλυφθούν μέσα στη βδομάδα, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που δόθηκαν.

Το δημοτικό συμβούλιο Καστελορίζου, οι γονείς και οι μαθητές, απέστειλαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, επισημαίνοντας ότι αν δεν καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές, πολλοί γονείς θα μετακομίσουν από το νησί και θα πάνε αλλού, προκειμένου να συνεχίσουν το σχολείο τους. Μάλιστα στην Γ λυκείου ο ένας και μοναδικός μαθητής δεν έχει αρχίσει ακόμη να διδάσκεται το μάθημα της Πληροφορικής που είναι μεταξύ των εξεταζομένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης δεν λειτουργεί το σύστημα της ενισχυτικής διδασκαλίας.


Πηγή: rodosalarm.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)