to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 13.09.2013

Πολιτική

Μπάμπης ο λαγός #2: Τώρα στρώνει το χαλί στους χρυσαυγίτες

Ο columnist της «Καθημερινής» ξαναχτυπά: «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»


Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, αφού άνοιξε κάπως δειλά την πόρτα στους χρυσαβγίτες την Τετάρτη, σήμερα, με άρθρο του στην «Καθημερινή», τους βάζει να στρογγυλοκαθήσουν στο σαλόνι.

Ο βασικός αρθρογράφος της Καθημερινής και γνωστή τηλεπερσόνα του ομόσταυλου ΣΚΑΪ, την ίδια ημέρα που η ναζιστική συμμορία επιδόθηκε σε μια ακόμη από τις κατά τον ίδιο «ακραία αποτρόπαιες συμπεριφορές» (sic), επιμένει πως η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να «συμπαραταχθεί σε μια Συντηρητική Συμμαχία» προκειμένου να δημιουργηθεί το αντίπαλον δέος στην «λαϊκή διακυβέρνηση» οραματίζεται η Αριστερά.

Ο Παπαδημητρίου, προλειαίνοντας το έδαφος για την υλοποίηση πιθανών μελλοντικών σχεδιασμών του συστήματος εξουσίας, επιχειρεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε στην προκλητική παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ. Εξηγώντας «τι πράγματι πιστεύει για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ευρύτερος χώρος τον οποίο τώρα καπηλεύονται οι νεοναζί χρυσαυγίτες», επαναλαμβάνει τα περί «κομμουνιστικού κινδύνου» σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν για μια "λαϊκή διακυβέρνηση" που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα εκτός του σημερινού πλέγματος συμμαχιών, κανόνων συναλλαγής και σειράς άλλων κανόνων που συγκροτούν την κοινωνία μας».

Ως εκ τούτου, μετά από ένα καλό ξέβγαλμα στο πλυντήριο του Αλαφούζου, «ο σημερινός χώρος των εθνικιστών και άλλων πολιτών που αναδεικνύουν, δημοσκοπικώς, τη Χ.Α. σε ρυθμιστικό παράγοντα» θα μπορούσαν, μπροστά στον παραπάνω κίνδυνο, να συμμαχήσουν («οι νεοναζί χρυσαυγίτες» κατά τα άλλα!) με τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να συγκροτήσουν μια «Συντηρητική Συμμαχία». Και, μπροστά στο ενδεχόμενο να πετύχει η Αριστερά τις ανατροπές που διακηρύσσει, ο Μπάμπης δεν διστάζει να αναφωνήσει στην τελευταία φράση του: «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!».

Σε τελευταία ανάλυση, θα προσθέταμε εμείς, ούτε οι βασανισμοί, οι δολοφονίες μεταναστών, οι τραμπουκισμοί, οι φασιστικές επιθέσεις, η νοσταλγία του ναζισμού και της χούντας, με δυο λόγια οι «ακραία αποτρόπαιες συμπεριφορές», δεν είναι ντροπή αν πρόκειται να γλυτώσουμε από τους κομμουνιστές...

Διαβάστε επίσης: Κι εσύ λάμπεις, Μπάμπη μου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)