to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπαλτάκος; Ποιoς Μπαλτάκος;

Ας πληροφορήσει κάποιος από τον Βήμα FM τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ότι η σφραγίδα Μπαλτάκου ήταν απαραίτητη σε δεκάδες τροπολογίες και νομοσχέδια, είτε για να ψηφιστούν, είτε για να αποσυρθούν.


Αναρωτήθηκε προ ολίγου με δέος ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στο ΒΗΜΑ FM αν οι εκλεκτικές συγγένειες Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής είχαν οποιαδήποτε επιρροή στο κυβερνητικό έργο; "Ποτέ και πουθενά", συμπλήρωσε μόνος του ο δημοσιογράφος!

"Ήταν το κρίσιμο ζήτημα το αντιρατσιστικό;", αναρωτήθηκε ξανά, όταν ο Α. Ραβανός τού υπενθύμισε την παραπάνω περίπτωση.

«Αν υπήρχε έστω και μία ψηφοφορία που είχε στηρίξει τη Ν.Δ.η Χ.Α. τότε θα υπήρχε πρόβλημα!», συνέχισε απτόητος.

«Μόνο αν παρήγαγε αποφάσεις κυβερνητικές  ο Μπαλτάκος θα ήταν μείζον πολιτικό ζήτημα», αποφάνθηκε ο Μπ. Παπαπαναγιώτου.

Ας πληροφορήσει κάποιος από τον σταθμό τον συνάδελφο ότι η σφραγίδα Μπαλτάκου ήταν απαραίτητη σε  δεκάδες τροπολογίες και νομοσχέδια είτε για να ψηφιστούν είτε για να αποσυρθούν. Εκκλησιαστικά, στρατιωτικά,  κοινωνικά (σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα), μεταναστευτικά και ό,τι άλλο νομοθετικό έργο άπτονταν των ακροδεξιών του απόψεων, περνούσαν πρώτα από τη δική του εντολή και έγκριση, μέχρι που έντρομοι υπουργοί και υφυπουργοί έφευγαν άπρακτοι. Ο κ. Μπαλτάκος έχει, ακόμα και με την απλή παρουσία του στα υπουργικά έδρανα, όχι απλώς παραγάγει αλλά καθορίσει μεγάλο μέρος του κυβερνητικού έργου. Το μόνο που δεν έχει κατανοήσει ακόμα ο δημοσιογράφος του ΒΗΜΑ FM και δεν αποδέχτηκε ποτέ ο κ. Μπαλτάκος είναι ότι η Ν.Δ. αποφάσισε την αλλαγή πολιτικής μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Αμέσως μετά ήρθε στην εκπομπή κι ο Αδωνις Γεωργιάδης για να επιβεβαιώσει κι αυτός με τη σειρά του τον δημοσιογράφο για το πόση λίγη σημασία είχε στις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις ο κ. Μπαλτάκος!

Τελικά μήπως ο Μπαλτάκος πραγματικά ήταν ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης στα δημοκρατικά όνειρα των νεοδημοκρατών; Μήπως δεν υπήρξε ποτέ;

Ευτυχώς που λίγο πριν η Ντόρα Μπακογιάννη στον ίδιο ραδιοσταθμό πιστοποίησε την ύπαρξη  και την επιρροή Μπαλτάκου μαζί με την εμφανή ανακούφισή της που επιτέλους έφυγε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)