to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 21.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Μπαλωμενάκης: Ψευδορκία, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία και στο βάθος συμμορία και... ποινικές ευθύνες Άδωνι;

Η εισαγγελέας Διαφθοράς ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, με την αποστολή της νέας δικογραφίας στη Βουλή, που αφορά μη πολιτικά πρόσωπα στον πυρήνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτοτελή αδικήματα όπως ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία, που επαναλήφθηκαν και στις καταθέσεις τους στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία, είπε ο πρόεδρός της Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να αποκρυβεί αυτή η ιστορία, παραπέμπει σε συμμορία για την οποία επίσης υπάρχει κατηγορία, όπως είπε.


Ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ότι «υπάρχει πορισματική έκθεση εισαγγελέων διαφθοράς με βάση τα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ογκώδεις φάκελοι και στοιχεία. Κατέληξαν σε περίπου 60-70 σελίδες υλικού με το οποίο τεκμηριώνεται η γνώμη τους ότι πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις εκ μέρους επτά ατόμων, του διοικητικού πυρήνα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η δικογραφία ήρθε στη Βουλή με πρωτοβουλία της εισαγγελέα Διαφθοράς, καθώς συνδέεται σε εκκρεμούσα από τον περασμένο Ιούνιο δικογραφία».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Πεδίο διαπλοκής, μίζας και εξυπηρέτησης ημετέρων της ΝΔ η δημόσια Υγεία 

«Μας ζητείται να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, διευκρινίζοντας ότι «το κατηγορητήριο δεν θα μπορούσε να αφορά τον κ. Γεωργιάδη, αφορά συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται. Έχουν παρελάσει τα περισσότερα από την Επιτροπή».

«Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτά που επισημαίνονται στην πορισματική έκθεση των εισαγγελέων ως ψέμματα, ως ψευδή στοιχεία, κατασκευές για να μην υπάρχει διαφώτιση της αλήθειας, επαναλήφθηκαν και σε εμάς. Αυτοτελή αδικήματα όπως ψευδορκία, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία, επαναλήφθηκαν και κατά τη διάρκεια των δικών μας εργασιών. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να αποκρυβεί αυτή η ιστορία, αυτό είναι ένα στοιχείο που επισημαίνει η έκθεση, καθώς παραπέμπει στην έννοια της συμμορίας, γιατί υπάρχει και αυτή η κατηγορία», όπως είπε.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Μπαλωμενάκης, η δικογραφία αναφέρεται στην υπόθεση παράνομης πρόσληψης των 23 που κατέληξαν στο γραφείο Γεωργιάδη, «περιγράφει από την αρχή μέχρι το τέλος πώς στήθηκε η πρόσληψη για να φαίνεται νομότυπη, πώς παρακάμφθηκαν οι κανόνες προσλήψεων, πώς -ενώ φαινόταν ότι εργάζονταν για δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ- στην πραγματικότητα 17 άτομα από τα 23 απασχολήθηκαν στο πολιτικό γραφείο Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί στην Επιτροπή ότι τα απασχόλησε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)