to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 15.10.2021

Κοινωνία

«Μπάλλος»: Πληγωμένη πόλη η Αθήνα - Νεκρός 69χρονος στην Εύβοια (liveblog)

Νεκρός εντοπίστηκε ο 69χρονος που αγνοούνταν από χθες στα Μεσοχώρια της Εύβοιας - Ο «Μπάλλος» ανέδειξε για μια ακόμη φορά την κυβερνητική ανικανότητα αντιμετώπισης μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας - Ποτάμια οι δρόμοι στην Αθήνα, παιδιά φυγαδεύτηκαν από τάξεις - κοντέινερ με γέφυρες από θρανία, εγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείων - Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες σήμερα στην Αττική την Παρασκευή - Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης - «Παράγοντας απόλυτου χάους το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη - Πατούλη», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Νεκρός βρέθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 69χρονος βοσκός που αγνοούνταν στα Μεσοχώρια της Εύβοιας. Εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της πυροσβεστικής κοντά στο χωριό Τσακαίοι.

Με κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες ξεκίνησε η Παρασκευή στην Αττική, με την πρωτεύουσα να μετράει τις πληγές της από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και την κυβερνητική ανικανότητα να την αντιμετωπίσει. Την Πέμπτη,  παιδιά φυγαδεύτηκαν από τους καθηγητές τους από τις τάξεις - κοντέινερ με γέφυρες από θρανίαεπιβάτες εγκατάλειψαν άρον άρον λεωφορείο στην λεωφ. Ποσειδώνος πριν το νερό φτάσει ως τα παράθυρα, ενώ το «επιτελικό κράτος» αποφάσισε αργά το απόγευμα να κλείσει σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική. Κηφισός και παραλιακή έμειναν κλειστές ως τις 6.30 το πρωί, οπότε και άνοιξαν για να περιοριστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στις υπόλοιπες αρτηρίες.

Την εικόνα απόγνωσης στην Αθήνα την Πέμπτη συμπλήρωναν οι πλημμυρισμένες σχολές, καθώς πλημμύρισαν η Σχολή Καλών Τεχνών, το Γεωπονικό, το Παν. Δυτικής Αττικής και η Φιλοσοφική - κάτι που ουδόλως απασχόλησε την ατάραχη Νίκη Κεραμέως.

140 χιλιοστά βροχής στην Αθήνα

Η κακοκαιρία, που έφερε ως και 140 χιλιοστά βροχής στην Αθήνα, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στην Κέρκυρα, την Ιθάκη και τη Νότια Εύβοια.

Ύφεση στην Αττική από το απόγευμα

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη, στην Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Παράγοντας απόλυτου χάους το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη - Πατούλη

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχολιάζει την ανετοιμότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, που άφησε ανοοχύρωτη την κοινωνία στην κακοκαιρία: «Για ακόμα μία φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται παράγοντας απόλυτου χάους. Με την αγαστή συνεργασία φυσικά του κατ’ ευφημισμό περιφερειάρχη, κ. Πατούλη. Παιδιά και μαθητές εγκλωβισμένοι σε σχολεία, πλημμυρισμένα πανεπιστήμια, παράλυση στα Μέσα Μεταφοράς και δρόμοι που θυμίζουν Αμαζόνιο, μόλις τις πρώτες ώρες μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Πού να μην προειδοποιούσαν και οι ειδικοί εδώ και μέρες...»

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας και αμέσως μετά οι τελευταίες ειδήσεις για την κακοκαιρία σε Liveblog:

 

Παρακολουθείστε τις τελευταίες εξελίξεις της κακοκαιρίας σε liveblog:

Το προηγούμενο κεντρικό μας θέμα, με τις εξελίξεις ως το βράδυ της Πέμπτης: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Aνοχύρωτη πόλη η Αθήνα, «πέρα βρέχει» για το επιτελικό κράτος (liveblog)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)