to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 09.10.2020

Κοινωνία

«Μπάχαλο: Αρνείται η κ. Κεραμέως να υπογράψει εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου της»

Ακατανόητη καθυστέρηση με τις εκπαιδευτικές άδειες!


Όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ:

Μια άθλια κατάσταση άνευ πολιτικού προηγουμένου τουλάχιστον για τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αυτή τη στιγμή στον τρίτο όροφο του Υπουργείου Παιδείας τόσο με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου που η ίδια η Υπουργός υπέγραψε (κατά παραγγελία των σχολαρχών) όσο και με τις εκπαιδευτικές άδειες.

Τεράστιο είναι το ζήτημα με την άρνηση, εδώ και 2,5 μήνες, της Υπουργού Παιδείας να υπογράψει τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Οι εγκύκλιοι έχουν από τις αρχές Αυγούστου προωθηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση προς υπογραφήν, όμως ακόμη η κ. Κεραμέως δεν υπογράφει. Πέρα από τα σημαντικά ζητήματα στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων που έχουν προκύψει, από τη μη υπογραφή των εγκυκλίων έχει προκληθεί σοβαρότατο ζήτημα με την προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως είχαμε επισημάνει με σχετική μας ανάρτηση. Στο κείμενο αυτό εξηγήσαμε ότι δεν προβλέπεται στο νέο νόμο η έκδοση διαπιστωτικής πράξης απόλυσης από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενός εγγράφου με πολύ μεγάλη σημασία για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, διότι αποτελεί τη μία από τις δύο αναγκαίες προϋποθέσεις για ένταξη στον Πίνακα του ΑΣΕΠ (η άλλη είναι η συνεχής υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό).

Απίστευτη είναι η κατάσταση με το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών με εκπαιδευτικούς και σχολεία να διαμαρτύρονται απολύτως δικαιολογημένα. Οι αιτήσεις χορήγησης/ανανέωσης εκπαιδευτικών αδειών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν ελεγχθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια και οι εισηγήσεις έχουν εδώ και 1,5 μήνα κατατεθεί προς υπογραφή στην Υπουργό Παιδείας, όμως για άγνωστο λόγο η Υπουργός δεν υπογράφει. Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ιστορικά ζητήθηκαν από το περιβάλλον της Υπουργού τα πρακτικά των συνεδριάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων!

Το ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην υπογραφή των εκπαιδευτικών αδειών έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, διότι περίπου 50 συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άλλοι έχουν φύγει από τα σχολεία τους και έχουν αντικατασταθεί από αναπληρωτές, άλλοι έχουν ξεκινήσει να διδάσκουν ενώ γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα φύγουν, άλλοι πιέζονται να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών. Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση δημιουργεί μεγάλο ζήτημα και στα ιδιωτικά σχολεία και τον προγραμματισμό τους, καθώς δεν ξέρουν με ποιον εκπαιδευτικό θα τελειώσουν τη χρονιά, ή αν και πότε θα πρέπει να προσλάβουν αναπληρωτές.

Για το μπάχαλο αυτό και για τα μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες εκπαιδευτικών και σχολείων, μόνο μια λέξη αρμόζει. Ντροπή….

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)