to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 02.08.2019

Πολιτική

Μπ. Μπιλίνης: Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης μας γυρίζει στο 1960

«Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στη… δήθεν κυβερνησιμότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελούν ένα ευθύ πλήγμα στη Δημοκρατία, καθώς χαλκεύουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές»


Δήλωση του Μπάμπη Μπιλίνη, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”:

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στη… δήθεν κυβερνησιμότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελούν ένα ευθύ πλήγμα στη Δημοκρατία, καθώς χαλκεύουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Επί της ουσίας ακυρώνουν -δια της πλαγίας οδού- την απλή αναλογική, καταργώντας εκ νέου την ισοτιμία της ψήφου.

Είναι προφανές πως οι κυβερνώντες επιχειρούν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, στο κράτος της δεξιάς, στον Δήμαρχο κομματάρχη, στον Δήμαρχο “φύλαρχο”, αναβιώνοντας τις χειρότερες στιγμές της αμαρτωλής δεκαετίας του ’60.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγουν τον δρόμο στην αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών, παραμερίζοντας τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου και πριμοδοτώντας τις απευθείας αναθέσεις.

Μου θυμίζουν μια “ιστορία” που άκουσα από τον Γιάννη Ραγκούση για εκείνα τα -τελικά- όχι και τόσο μακρινά χρόνια:

“Στις αρχές του 1960 ο νεαρός τότε διάδοχος της βασιλείας Κωνσταντίνος είχε πάει περιοδεία στην Πάρο. Επισκέφτηκε  και έναν απομακρυσμένο οικισμό, όπου κάποιοι ξωμάχοι της ζωής ασχολούνταν με την γη και τα ζώα. Μια “αγαθή” αγρότισσα ευχήθηκε στον διάδοχο: “Παλικάρι μου, και εις ανώτερα σου εύχομαι. Και Δήμαρχος”.

Κατά τα άλλα, αντί για το σύγχρονο επιτελικό κράτος με αποκέντρωση στη λήψη των αποφάσεων που ευαγγελίζονται, μας γυρίζουν πίσω στην εποχή των δημάρχων – κομματαρχών, που ξημεροβραδιάζονταν έξω από τα βουλευτικά γραφεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)