to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:03 | 17.03.2019

Αυτοδιοίκηση

Μπ. Μπιλίνης: Ο απερχόμενος δήμαρχος βαφτίζει το κρέας ψάρι

Σχόλιο του Μπάμπη Μπιλίνη, υποψηφίου δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, για τη συνέντευξη του κ. Ευθυμίου:


Το σχόλιο του Μπάμπη Μπιλίνη:

Έπειτα από εννέα χρόνια στο “τιμόνι” του Δήμου, ο κύριος Ευθυμίου, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό μέσο, μας ενημέρωσε για το “έργο” του.

Mέσα σε ένα κρεσέντο αυταρέσκειας, ο απερχόμενος δήμαρχος επιχείρησε να παρουσιάσει μία πλασματική εικόνα... βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.

Δεν παρέλειψε -μεταξύ άλλων- να αναφερθεί στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ένα έργο το οποίο διεκδικήθηκε από τα κινήματα πολιτών, σχεδιάστηκε, χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς καμία εμπλοκή του Δήμου.

Επιπλέον, λησμόνησε να ενημερώσει τους δημότες πόσα από τα έργα που απαρίθμησε πραγματοποιήθηκαν με πόρους που διέθεσε η περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου.

Ακόμα, απέφυγε να αποκαλύψει πόσα έργα ΔΕΝ έγιναν, παρόλο που υπήρχαν διαθέσιμες πιστώσεις, εξαιτίας της ολιγωρίας, της αδιαφορίας ή της ανικανότητας της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, να τις απορροφήσει.

Παράλληλα, παρουσίασε ως σημαντικές παρεμβάσεις έργα ρουτίνας, η μη υλοποίηση των οποίων δεν θα δικαιολογούσε στο ελάχιστο την καθημερινή παρουσία του στο δημαρχιακό γραφείο.

Τελευταίο και σημαντικότερο, αποσιώπησε αυτό που -πλέον- άπαντες διαπιστώνουν: Όσα έργα υλοποιούνται -προεκλογικά κατά κύριο λόγο- δεν εντάσσονται στο πλαίσιο κάποιου σχεδιασμού, δεν στοχεύουν στο μέλλον και δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των δημοτών.

Τρανταχτό παράδειγμα η αγορά οχήματος 4x4, ιδανικού για οδήγηση εκτός δρόμου, σε έναν δήμο με αστικό οδικό δίκτυο. Την ίδια στιγμή, οι υπαρκτές ανάγκες θα μπορούσαν να έχουν καλυφθεί με ένα φθηνότερο και χαμηλότερης κατανάλωσης σύγχρονο όχημα (πχ φυσικού αερίου), προκειμένου τα υπόλοιπα χρήματα να διατεθούν πχ για τη δημιουργία δύο «πρποκάτ» Γωνιών Ανακύκλωσης, όπως αυτές που γειτονικοί δήμοι ήδη τοποθετούν σε πλατείες και αυλές σχολείων.

Είναι προφανές, ωστόσο, ότι η επιχείρηση προεκλογικού εντυπωσιασμού δεν χωρά εμπράκτως περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Το 2010, η χώρα χρεοκόπησε. Η χρεοκοπία δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται σε συγκεκριμένες πολιτικές και σε ένα παραγωγικό μοντέλο που κατέρρευσε και στο Μοσχάτο και Ταύρο. Η ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί ένα νέο πλαίσιο διοίκησης, τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Μία δημοτική Αρχή που εδώ και χρόνια βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα, αλλά μέρος του.

Η επόμενη μέρα χρειάζεται δράση, στοχευμένο σχέδιο και όραμα, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχή μας προς όφελος των πολλών. Με στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ερώτημα που -άγνωστο γιατί- δεν ετέθη προς τον κ. Δήμαρχο είναι απλό:

Αντέχετε κύριε Ευθυμίου την προγραμματική αντιπαράθεση;

Υ.Γ.: Στην καταγγελία της παράταξης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” για ελλιπείς, αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες από τη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου επιλέξατε να απαντήσετε ηθικολογώντας και κουνώντας το δάχτυλο. Σας ενημερώνουμε ότι η λήψη αποφάσεων από κάποιους εκτός διαδικασίας για θέματα, που δεν έχουν τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν αποτελεί διαφωνία μας με την απόφαση της πλειοψηφίας -όπως χαρακτηριστικά αναφέρατε- , αφού ποτέ δεν σχηματίστηκε αυτή η πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, που δεν συνεδρίασε, αλλά ένδειξη αντίθεσης στον αυταρχισμό. Τα υπόλοιπα αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)