to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 24.01.2016

Πολιτισμός

Μουσική και Ποίηση: "Κυριακές στο Τριανόν" / 7 Φεβρουαρίου στις 20.30

To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας. Δύο ζευγάρια συνθετών και ποιητών κάθε μήνα, από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους στη σκηνή του Τριανόν. Ο κύκλος «Μουσική + Ποίηση» 2015-2016 γίνεται σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ.


Η τέταρτη βραδιά του κύκλου Μουσική + Ποίηση 2015/16 πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο Τριανόν.  Στο πρώτο μέρος η συνθέτρια Μάρω Μπαβελή και η ποιήτρια Μαρία Κουλούρη παρουσιάζουν την παράσταση «Δομικά Υλικά». Στο δεύτερο μέρος η συνθέτρια Γεωργία Καλοδίκη και ο ποιητής Σπύρος Αραβανής παρουσιάζουν την παράσταση «Η ιστορία ενός ανθρώπου»

Μάρω Μπαβελή + Μαρία Κουλούρη

«Δομικά Υλικά»

Με δομικά υλικά τον ήχο και τις λέξεις, σε μια πρωτογενή μορφή τους, η συνθέτρια Μάρω Μπαβελή χτίζει προσθέτοντας το ένα πάνω στο άλλο επίπεδα ήχου όπου οι νότες εμφανίζονται σταδιακά με σκοπό το μουσικό κείμενο να οδηγηθεί σε μια πλήρη μορφή, εμπεριέχοντας τις υπαρξιακές αναζητήσεις του ποιητικού λόγου της Μαρίας Κουλούρη, ο οποίος λειτουργεί ως παύση στη μουσική σύνθεση. Ένα σύνολο, αποτέλεσμα απόσταξης της σιωπής, κινούμενο στις ρίζες του χορικού έχοντας ως χαρακτηριστικά τη λιτότητα και τον στιβαρό ρυθμό.

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Μάρω Μπαβελή

Ποίηση: Μαρία Κουλούρη

Απαγγελία: Μαρία Κουλούρη

Φωτογραφική προβολή: Ελευθερία  Άνθη

Μουσικοί: Άγγελος Πάνου (ηλεκτρικό μπάσο), Λεωνίδας Οικονόμου (ηλεκτρική κιθάρα), Άρης Νικολόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Μάρω Μπαβελή (ακκορντεόν)

Διάρκεια: 30 λεπτά

***

Δεύτερο Μέρος

Γεωργία Καλοδίκη + Σπύρος Αραβανής

«Η ιστορία ενός ανθρώπου»

Το έργο «Ιστορία ενός ανθρώπου» αποτελεί ένα μουσικό σχόλιο πάνω στην ποίηση του Σπύρου Αραβανή. Στηρίζεται σε τρία ποιήματά του το «Να ζητάς μια θάλασσα», το «Ιστορία ενός ανθρώπου» και το «Βραχνή Φωνή». Περιλαμβάνει έξι μέρη. 1. Μουσική απαγγελία, 2. Ask (για όργανα και ηλεκτρονικά), 3. Mουσική Απαγγελία, 4. History (για όργανα και ηλεκτρονικά), 5. Μουσική Απαγγελία, 6. Growl (αυτοσχεδιασμός για όργανα και ζωντανά ηλεκτρονικά). Στις απαγγελίες εκτίθεται η νοηματική ιδέα του κάθε ποιήματος ενώ στα οργανικά μέρη που τις ακολουθούν, η ιδέα αυτή αποκτά ηχομορφική διάσταση μέσα από τις ηχοχρωματικές μεταμορφώσεις του μουσικού υλικού και την ηλεκτρονική επεξεργασία και απόδοση των λέξεων και των νοημάτων.

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Γεωργία Καλοδίκη

Ποίηση: Σπύρος Αραβανής

Μουσικοί: Μυρτώ Κορκοκίου (φλάουτο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Σοφία Παπανούση (πιάνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Γιάννης Ντέλλας (κρουστά), Γεωργία Καλοδίκη (ζωντανά ηλεκτρονικά), Ευαγγελία Θαλασσινή (μουσική απαγγελία)

Διάρκεια: 32 λεπτά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)