to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 03.09.2019

Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ: Ήττα στο παιχνίδι - θρίλερ για την Εθνική Ελλάδος (βίντεο)

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με ένα φινάλε... θρίλερ, η εθνική γνώρισε την πρώτη ήττα της, με 79-78, από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας


Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με ένα φινάλε... θρίλερ, η εθνική γνώρισε την πρώτη ήττα της, με 79-78, από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Στη Νανζίνγκ «έσπασαν καρδιές», με την εθνική να προηγείται και με +17 στη 2η περίοδο, να χάνει την αμυντική προσήλωσή της στο β΄ μέρος και να βλέπει την... πλάτη των Βραζιλιάνων με -7 και στο τέλος να γνωρίζει την ήττα από μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε κερδίσει φάουλ στα 2,1΄΄ σε προσπάθεια για τρίποντο πίσω από τη γραμμή του κέντρου. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για δεύτερη φορά πρώτος σκόρερ της εθνικής, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Ο Νικ Καλάθης είχε 16 πόντους με 3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 13 πόντους και 9 ο Κώστας Σλούκας με 11 ασίστ. «Δήμιος» για την Ελλάδα από την καλά διαβασμένη Βραζιλία αναδείχθηκε ο έμπειρος Άντερσον Βαρεζάο με 22 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Μαρκίνιος Σόουζα, ενώ από 13 πόντους πέτυχαν οι Άλεξ Γκαρσία και Λεανδρίνιο Μπαρμπόσα.

Η εθνική δίνει... τελικό για την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη (5/9) στις 15:30.

Η Βραζιλία, με δύο νίκες, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Τα τελευταία 40 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικά, με τον Γιώργο Πρίντεζη να ισοφαρίζει σε 76-76 και τον εντυπωσιακό Άντερσον Βαρεζάο να δίνει εκ νέου προβάδισμα με 78-76. Στη συνέχεια, ο Λεάντρο Μπαρμπόζα αστόχησε σε μία από τις δύο βολές, ο Κώστας Σλούκας κέρδισε τρεις βολές, ευστόχησε στις δύο πρώτες, αλλά έχασε την τελευταία, με συνέπεια η Εθνική να γνωρίσει μία απρόσμενη ήττα.

Σκουρτόπουλος: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι κι ένα άσχημο αποτέλεσμα»

Πολύ άσχημο αποτέλεσμα χαρακτήρισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος την ήττα 79-78 από τη Βραζιλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ότι «στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε» και πως «χάσαμε το καλό μας πρόσωπο στην άμυνα». Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δήλωσε ότι «είμαστε πολύ απογοητευμένοι», ωστόσο έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στο μεθαυριανό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία, υπογραμμίζοντας: «Πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι και ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε. Χάσαμε το καλό μας πρόσωπο στην άμυνα, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε καταστάσεις 2-2 και 1-1 στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί. Στην επίθεση δεν απαντήσαμε, χάσαμε πολλά σουτ και πολλά λέι απ, γιατί μπήκε και το άγχος στη μέση» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και συμπλήρωσε: «Τώρα πρέπει να βγάλουμε το στρες από την ομάδα και να πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Θα μιλήσουμε και θα πάμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς».

Οι ΗΠΑ «τρόμαξαν» με την Τουρκία!

Μπορεί να νίκησαν οι ΗΠΑ, στην παράταση με 93-92, την Τουρκία, αλλά όλος ο κόσμος είδε πως αυτή η ομάδα των Αμερικανών... δεν είναι άτρωτη. Οι Τούρκοι αποδείχτηκαν... αυτόχειρες, αφού στην κανονική περίοδο αν και προηγήθηκαν με 81-79 με tip in του πρώτου σκόρερ τους, Ερσάν Ιλιασόβα (23π., 14ρ.) 12΄΄ πριν τη λήξη, ο Τσέντι Οσμάν σε... μηδέν χρόνο έκανε φάουλ στον Τέιτουμ σε προσπάθεια για τρεις, με τον Αμερικανό να ευστοχεί μόνο στις δύο εκ των τριών βολών και να στέλνει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Πάλι, στο τέλος της παράτασης, ήταν ο Τσέντι Οσμάν που έδωσε από τη γραμμή των βολών προβάδισμα στην Τουρκία 91-92, με εναπομείναντα χρόνο 50΄΄, ο Ντόγκους Μπαλμπεϊ αστόχησε σε 2 βολές για την Τουρκία, εν συνεχεία αστόχησε σε 2 βολές και ο Οσμάν στα 9΄΄. Ο Τουντσέρ έκανε φάουλ στον Κρις Μίντλετον στα 8΄΄ και ο Αμερικανός ήταν εύστοχος και στις δύο βολές διαμορφώνοντας το τελικό 93-92, αφού ο Ιλιασόβα αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή στη "Shanghai Oriental Sports Center".

Ο Κρις Μίντετον ήταν και ο πρώτος σκόρερ των Αμερικανών που εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «16» με 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Την Πέμπτη (5/9), στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 5ου ομίλου, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν στις 15:30 την Ιαπωνία, ενώ η Τουρκία θέλει τη νίκη απέναντι στην Τσεχία στις 11:30.  

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 47-42, 65-61, 81-81 κ.α., 93-92 παρ.

Τα σενάρια για την Εθνική Ελλάδος στον δρόμο για τους "8"

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να “αγκαλιάσει” την πρόκριση στους “16” από τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου.

Έχοντας, λοιπόν, από μία νίκη μαζί με τη Νέα Ζηλανδία (η Βραζιλία έφτασε τις δύο νίκες έχοντας επικρατήσει και της Εθνικής και της Νέας Ζηλανδίας και προκρίθηκε πρώτη από τώρα) το σενάριο της πρόκρισης στους “16” για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ένα και μοναδικό: Να κερδίσει την Πέμπτη (5/4) στις 15:00 τη Νέα Ζηλανδία. Αν αυτό γίνει, η Ελλάδα προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Ποια είναι τα σενάρια για τους "8"

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, όπως αναλύει το sport24.gt. Αρχικά, να υπενθυμίσουμε και να λάβουμε υπόψη τη σταθερά της μεταφοράς των αποτελεσμάτων. Αν στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική γίνουν τα "λογικά" και αναμενόμενα, δηλαδή η Ελλάδα κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία, θα ξεκινήσει στους “16” με με 2-1, ενώ αν η Βραζιλία κερδίσει το Μαυροβούνιο θα πάει με 3-0.

Στον πέμπτο όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται αυτός της Εθνικής, η κατάσταση είναι παρόμοια. Αν οι ΗΠΑ κερδίσουν στην τελευταία αγωνιστική την Ιαπωνία θα πάνε στους “16” με 3-0, ενώ ο νικητής του Τουρκία-Τσεχία θα πάει με 2-1.

Τι σημαίνει αυτό για την Εθνική σε έναν όμιλο με τις ΗΠΑ, Βραζιλία και Τουρκία/Τσεχία και τι πρέπει να γίνει για να έχει ελπίδες πρόκρισης;

Με 2/2 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι σε ΗΠΑ και Τουρκία/Τσεχία, η Εθνική προκρίνεται στους “8”. Αν η Εθνική κερδίσει μόνο την Τουρκία (ή την Τσεχία) και χάσει από τις ΗΠΑ, τότε ελπίζει σε ήττα της Βραζιλίας από την Τουρκία (ή Τσεχία) και ελπίζει στις διαφορές στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας. Βέβαια, τα πράγματα θα είναι πιο ευνοϊκά για την Εθνική αν το Μαυροβούνιο κάνει κάποιο... θαύμα και κερδίσει τη Βραζιλία, ώστε η ομάδα του Πέτροβιτς να έχει και αυτή ρεκόρ 2-1 στην επόμενη φάση.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παίρνουμε ως προϋπόθεση ότι ότι Ελλάδα, Βραζιλία και Αμερική κερδίζουν την τελευταία αγωνιστική και αφήνουμε ανοιχτό το πιο αμφίρροπο Τουρκία-Τσεχία.


Πώς θα διαμορφωθεί και θα ξεκινήσει ο όμιλος της Εθνικής στους “16”:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3-0

ΗΠΑ 3-0

ΕΛΛΑΔΑ 2-1

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 2-1

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


ΣΕΝΑΡΙΟ 1:

2 ΝΙΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 2 ΝΙΚΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 5-0

ΕΛΛΑΔΑ 4-1

ΗΠΑ 3-2

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 2-3


ΣΕΝΑΡΙΟ 2:


ΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΗΤΤΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ:

ΗΠΑ 5-0

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3-2

ΕΛΛΑΔΑ 3-2

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 3-2


ΣΕΝΑΡΙΟ 3:


ΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΗΤΤΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΤΣΕΧΙΑΣ:


ΗΠΑ 5-0

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 4-1

ΕΛΛΑΔΑ 3-2

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 2-3


ΣΕΝΑΡΙΟ 4:


2 ΝΙΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ 2 ΗΤΤΕΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ:


ΕΛΛΑΔΑ 4-1

ΗΠΑ 4-1

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 3-2

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3-2


ΣΕΝΑΡΙΟ 5:


ΗΤΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΗΠΑ, ΗΤΤΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΤΣΕΧΙΑΣ:


ΗΠΑ 4-1

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 4-1

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 3-2

ΕΛΛΑΔΑ 3-2

ΣΕΝΑΡΙΟ 6:

ΗΤΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΗΠΑ, ΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΠΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 4-1

ΤΟΥΡΚΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ 4-1

ΗΠΑ 3-2

ΕΛΛΑΔΑ 3-2

*Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα, καθώς δεν υπολογίζονται οι ισοβαθμίες.

**Με δύο ήττες η Ελλάδα αποκλείεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)