to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 07.09.2014

Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2014: Σήμερα η αναμέτρηση Σερβία - Ελλάδα

Συνάντηση για τους «16″ του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας σήμερα ανάμεσα στη Σερβία του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και την Ελλάδα του Φώτη Κατσικάρη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Παλάθι ντε Ντεπόρτες της Μαδρίτης και ξεκινά στις 19:00


Θετικός για την Εθνική Ελλάδας είναι ο έως τώρα απολογισμός στις αναμετρήσεις της με τη Σερβία, και σε φιλικό και σε επίσημο επίπεδο.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα (07/09, 19.00) στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του 17ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το νικητή να εξασφαλίζει την πρόκρισή του στα προημιτελικά και τον ηττημένο να πηγαίνει… σπίτι του. Στα έως τώρα δεκαπέντε παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δύο αντιπάλων το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει υπέρ του την παράδοση, με εννέα νίκες αντί πέντε των Πλάβι. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στις αρχές Αυγούστου, στο τουρνουά προετοιμασίας του Πο, οπότε οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη επικράτησαν με 66-64 ύστερα από 2/2 εύστοχες βολές του Κώστα Βασιλειάδη. Αναλυτικά η προϊστορία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία…



Δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Φώτη Κατσικάρη:

"Το κομμάτι του άγχους και της πίεσης υπάρχει, αν λειτουργήσουμε όμως με τον ίδιο τρόπο θα πάμε καλά. Το άγχος είναι ωραίο αρκεί να μην υπάρχουν αν. Στο τεχνικό κομμάτι, τα παιδιά το έχουν αφομοιώσει. Τα παιχνίδια θα κριθούν από την άμυνα, στις λεπτομέρειες και στα ριμπάουντ"

"Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με ομαδικό πνεύμα. Δεν έχουμε τους δολοφονικούς σουτέρ, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν τα μακρινά σουτ. Στα ριμπάουντ επίσης θα χρειαστεί καλή δουλειά. Ό,τι κάνουμε θα πρέπει να το κάνουμε με ταχύτητα. Σε έναν αγώνα μπορεί να γίνουν πραγματικά τα πάντα. Αυτά τα πέντε παιχνίδια που δώσαμε, έγιναν όπως έγιναν".

"Οι ρόλοι μας δεν είναι εύκολοι, ρωτήστε και τα παιδιά. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προβλέπουμε τις δυσκολίες. Οι ομάδες όμως είναι ζωντανοί οργανισμοί και δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε όλα. Το καλό είναι όλοι έχουν την ευθύνη. Όλοι την έχουν ανεξάρτητα από το πόσο παίζει ο καθένας. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι. Δεν είναι ένα παιχνίδι που λες και να χάσω, δεν πειράζει".

"Οι Σέρβοι έχουν παίκτες με ταλέντο. Ο Τεόντοσιτς είναι απρόβλεπτος, δημιουργός και εκτελεστής. Ο Μπιέλιτσα πολύ επικίνδυνος και στο ένα εναντίον ενός και στο σουτ. Και ο Μπογκντάνοβιτς είναι ένας πολύ καλός σκόρερ. Σαν ομάδα είναι πολύ σκληρή. Οι διαιτητές αφήνουν τις επαφές στα χέρια και αυτό είναι καλό. Είμαστε προετοιμασμένοι".

"Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την μπάλα. Ο μέσος όρος των λαθών μας είναι ικανοποιητικός. Δεν αποκλείεται οι Σέρβοι να θέλουν να χαλάσουν το δικό μας παιχνίδι. Ο Τζόρτζεβιτς και το τιμ του είναι πολύ ικανοί. Εμείς έχουμε ομάδα που ο καθένας μπορεί να σκοράρει, άλλωστε αυτό το είχα πει. Θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις επιλογές μας στο τρέξιμο".


Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Νίκος Ζήσης, χαρακτήρισε "τελικό" την αναμέτρηση της Κυριακής:

"Σήμερα ουσιαστικά αρχίζει η προετοιμασία μας μετά από μία μέρα ξεκούρασης. Παίζουμε με μία ομάδα με μεγάλη μπασκετική παιδεία. H προϊστορία είναι περισσότερο για τους δημοσιογράφους. Η Σερβία θα είναι έτοιμη για πόλεμο, θα προσπαθήσει να μας εκνευρίσει και να μας βγάλει από το ρυθμό μας. Είναι ένας τελικός και όλα μπορούν να γίνουν. Οτιδήποτε μπορεί να τον κρίνει".

"Είμαστε χαρούμενοι που συνδυάζουμε τις νίκες με ωραίο μπάσκετ. Αν χάσουμε όμως κανείς δεν θα το θυμάται. Θέλουμε να ζήσουμε το παρόν. To καλύτερο κίνητρο είναι η Εθνική και το νοκ άουτ της αναμέτρησης. Υπάρχει τεράστια θέληση ειδικά μετά τις πρόσφατες αποτυχίες".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)