to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μουντομπάσκετ 2014: ΗΠΑ και Σερβία θα διεκδικήσουν απόψε το τρόπαιο

ΗΠΑ και Σερβία θα διεκδικήσουν απόψε (22:00, ΑΝΤ1) το τρόπαιο του παγκοσμίου κυπέλλου της Ισπανίας στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο «Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες» της Μαδρίτης.


Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και κάτοχος του τίτλου, ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσει την σκληροτράχηλη Σερβία, η οποία μετά την φάση των ομίλων απέδειξε ότι δεν...αστειεύεται.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντομπάσκετ που διοργανώνει η FIBA θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε καταληκτικό αγώνα, με τους «πλάβι» να φιλοδοξούν πως θα επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2002 στην Ινδιανάπολη, όταν είχαν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή.

Αναμένεται ότι οι δύο φιναλίστ θα προσφέρουν θέαμα...υψηλώων προδιαγραφών στους θεατές που θα βρεθούν στο «παλάτι» της Μαδρίτης, αλλά και στα εκατομμύρια των οπαδών που θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση σε 175 χώρες του πλανήτη.

Η ομάδα του Μαικ Σιζέφσκι, που όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου «δεν είναι ανίκητη», θα επιδιώξει να πάρει το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, δεύτερο διαδοχικό (το κατάκτησε και πριν από τέσσερα χρόνια στην Τουρκία) και παράλληλα να γίνει μόλις η τρίτη στην ιστορία του θεσμού που θα έχει καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε δύο συνεχόμενα τουρνουά.

Η Σερβία -ως ενωμένη Γιουγκοσλαβία τότε- είναι μόλις η δεύτερη που κατάφερε το back to back στους τίτλους, καθώς εκτός από το 2002 είχε πανηγυρίσει και τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στον τελικό της Αθήνας όταν είχε επικρατήσει της Ρωσίας με 64-62.

Και οι δύο φιναλίστ είναι νεανικές ομάδες, καθώς ο μέσος όρος των παικτών των ΗΠΑ είναι 24 ετών, δύο χρόνια νεότερος από αυτόν των Σέρβων. Η ομάδα του Σιζέφσκι δεν βρήκε αντίσταση μέχρι τώρα στα επτά παιχνίδια που έδωσε και με...όπλο την ταχύτητά της έφτασε σε άνετες νίκες.

Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να «πυροβολούν» ασταμάτησα και τον NBAer, Σάσα Ραντούλιτσα, να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, οι «πλάβι» κάνουν δικαιολογημένα όνειρα ότι θα κατακτήσοουν την κορυφή.

Ποια θα είναι η γνώμη των Φαρίντ, Τόμσον, Χάρντεν, Κάρι και Ντέιβις γι' αυτό, θα το μάθουμε σήμερα το βράδυ...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)