to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

3:31 | 30.06.2014

πηγή: Αυγή

Αθλητισμός

Μουντιάλ 2014: Αποκλείστηκε η Ελλάδα, στους «8» η Κόστα Ρίκα

Έφθασε στους 16 του Μουντιάλ. Βρέθηκε μια ανάσα από τους 8. Δεν τα κατάφερε. Η Εθνική Ελλάδας αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα αν και είχε κάθε δυνατότητα να κερδίσει το ματς στα 90, ή έστω στα 120 λεπτά. Έκανε όμως τους Έλληνες φιλάθλους περήφανους. Και της αξίζουν μόνο συγχαρητήρια.


Η ελληνική ομάδα είχε τις ευκαιρίες. Είχε την εδαφική υπεροχή. Είχε την κατοχή της μπάλας. Είχε, για περίπου μιά ώρα, και παίκτη παραπάνω. Δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί όλα αυτά τα πλεονεκτήματα κι έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι.

Η Κόστα Ρίκα είχε μόνο ένα πλεονέκτημα. Τον εκπληκτικό τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας που σε τρεις περιπτώσεις στο ματς, αλλά και στο πέναλτι του Γκέκα, απέτρεψε το ελληνικό γκολ. Το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Και τώρα είναι στα προημιτελικά.

Στο α' μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο. Η Κόστα Ρίκα είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μισό και η Ελλάδα στη συνέχεια. Κορυφαία  στιγμή η ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 37' με την καθοριστική απόκρουση του Νάβας.

Το β' μέρος ξεκίνησε με γκολ από την Κόστα Ρίκα στο 52', μετά από παρατεταμένη αδράνεια της ελληνικής άμυνας και πλασέ του Ρουίς, σε μια στιγμή που και ο Καρνέζης ήταν εκτός φάσης.

Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Σάντος άλλαξε πρώτα τον Σάμαρη με τον Μήτρογλου (58'), έπειτα τον Σαλπιγγίδη με τον Γκέκα (69') και τέλος τον Μανιάτη με τον Κατσουράνη (77').

Η Κόστα Ρίκα έμεινε με 10 παίχτες στο 66' όταν ο Ντουάρτε πήρε τη (δικαιολογημένη) δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν, η Ελλάδα, όσο περνούσε η ώρα, μετέτρεπε το ματς σε μονότερμα, αλλά η υπεροχή της ήταν ανούσια και οι επιθετικοί της δεν μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια.

Η πολυπόθητη ισοφάριση ήρθε στο 91' όταν ο Παπασταθόπουλος πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Νάβας σε κοντινό πλασέ του Γκέκα και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-1.

Και η παράταση εξελίχθηκε σε ελληνικό μονόλογο. Κορυφαία στιγμή, η σπουδαία επέμβαση του Νάβας σε τετ α τετ του Μήτρογλου, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ήταν φανερό ότι η Κόστα Ρίκα ήθελε να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι. Και το κατάφερε. Και οι 5 παίχτες της (Μπόρχες, Ρουίς, Γκονζάλες, Κάμπελ, Ουμάνια) ευστόχησαν, αφού ο Καρνέζης επέλεξε να διαλέγει γωνία και να πέφτει. Αν επέλεγε να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, πιθανότατα θα απέκρουε δύο ή τρία πέναλτι.

Από την Ελλάδα ευστόχησαν οι Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Χολέμπας. Το 4ο πέναλτι εκτέλεσε ο Γκέκας και ο Νάβας απέκρουσε. Όταν ευστόχησε και ο Ουμάνια, η πρόκριση είχε χαθεί.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χοσέ Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκαμπόα (77' Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (66' Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνιος (84' Μπρένες), Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (77' Κατσουράνης), Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)