to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 06.06.2017

Διεθνή

Μοσούλη: Απάνθρωπα βασανιστήρια αιχμαλώτων από ιρακινούς στρατιώτες αποκαλύπτει φωτορεπόρτερ

Βίντεο και φωτογραφίες που αποκαλύπτουν άγρια βασανιστήρια «υπόπτων» για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος από ιρακινούς στρατιώτες που μετέχουν στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, δημοσιοποίησε φωτορεπόρτερ που κάλυπτε το θέμα.


Ο Αλί Αρκάντι, φωτορεπόρτερ που κάλυπτε ειδησεογραφικά τη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης που κατέχει εδώ και χρόνια το Ισλαμικό Κράτος, κατάφερε, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιρακινών στρατιωτών, να καταγράψει μερικές από τις «ανακρίσεις» του στρατού, που σκοπό είχαν να εξαναγκάσουν αιχμάλωτους πολέμου να ομολογήσουν την προσχώρησή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

 Σε μια από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Αλί Αρκάντι, ένας άντρας, πατέρας του οποίου οι δύο γιοι ήταν ύποπτοι για διαδυνέδσεις με το Ισλαμικό Κράτος, υπόκειται σε άγριο βασανιστήριο από ιρακινούς στρατιώτες. Οι φρικτές εικόνες δείχνουν ότι ο κρατούμενος κρέμεται από τα χέρια του στην οροφή, με δεμένα μάτια, με αξιωματικούς να στέκονται δίπλα του και να προσθέτουν βάρη στην πλάτη του για να εντείνεται ο πόνος και η αγωνία.

Ο Αλί Αρκάντι μίλησε μάλιστα για το θέμα που έφερε στην επιφάνεια στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN, μιλώντας από άγνωστη τοποθεσία, καθώς φοβάται για τη ζωή του αφότου κατάφερε να διαφύγει από το Ιράκ με τα ντοκουμέντα που είχε καταγράψει.

Μια από τις μεγαλύτερες και αιματηρές μάχες του 21ου αιώνα, η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, είναι στην πραγματικότητα και μία από τις πιο λογοκριμένες και καταπιεσμένες, σχολιάζει από τη μεριά του ο ρεπόρτερ του Russian Today, Γκαντζιέφ, προσθέτοντας ότι όλοι οι δημοσιογράφοι στη Μοσούλη καθοδηγούνται από αξιωματούχους των ιρακινών μέσων ενημέρωσης.

Η Human Rights Watch (HRW) δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με την αποκάλυψη αυτού του φωτογραφικού υλικού, ότι «δυστυχώς στη σύγχρονη ιστορία του Ιράκ, πολλοί ιρακινοί βασανίστηκαν στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές πλευρές».

Οι φρικτές σκηνές θυμίζουν τα περιβόητα βασανιστήρια και τις καταχρήσεις των κρατουμένων του Άμπου Γκράιμπ, τόνισαν οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Οποιοσδήποτε άνθρωπος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος ανεξάρτητα αν είναι τρομοκράτες ή είναι εγκληματίες. Πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν για τα εγκλήματα που διαπράττουν », πρόσθεσε ο Mohammed Serkal, από την οργάνωση Salam για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Με πληροφορίες από CNN, RT.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)