to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 04.12.2017

Οικονομία

Μοσκοβισί: Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα θα επιλέξουν σήμερα στις Βρυξέλλες τον νέο επικεφαλής τους, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της ευρωζώνης.


«Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο/η πρόεδρος του Eurogroup είναι ηγετική ικανότητα, όχι ιδεολογία» δήλωσε σήμερα ο Π. Μοσκοβισί μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι σε αυτή τη φάση ο επικεφαλής του Eurogroup θα πρέπει να έχει την ανωτέρω ικανότητα, παρόλο που το βασικό του καθήκον θα είναι να επιτυγχάνει «συμβιβασμούς» καθώς δεν πρόκειται για έναν «υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης». «Αυτό θα ανήκει στο μέλλον, ελπίζω και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ο διάδοχός μου αυτός που θα έχει αυτήν την θέση καθώς θα κάνει σαφή διαφορά» είπε ο Π. Μοσκοβισί.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο που θα αναδειχθεί σήμερα, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε πως θα έχει τρία θέματα προτεραιότητας να αντιμετωπίσει: Πρώτον, την εμβάθυνση της ευρωζώνης, δεύτερον, την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος το προσεχές καλοκαίρι και τρίτον τη διασφάλιση μεγαλύτερης δημοκρατικής λογοδοσίας του Eurogroup ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο για μένα. Η μεταρρύθμιση της ΟΝΕ ξεκινά με περισσότερη δημοκρατία. Μεγαλύτερη δημοκρατία σημαίνει περισσότερη διαφάνεια και υπευθυνότητα, αυτό το χρειαζόμαστε απολύτως για το Eurogroup. Είναι καιρός να εισέλθουμε σε μια περίοδο ωριμότητας», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)