to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 15.10.2014

Διεθνή

Μόσχα: Ατυχής η δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού για τον Πούτιν

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η Αυστραλία δεν έχει υποβάλει αίτημα για «κατ΄ ιδίαν συνάντηση του κ. ΄Αμποτ με τον κ. Πούτιν» αλλά και να υποβληθεί τέτοιο αίτημα η Μόσχα ενδέχεται να το απορρίψει


Για «παιδιάστικη συμπεριφορά» χαρακτήρισε η Ρωσία τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι ΄Αμποτ, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του τελευταίου για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου έκανε, επίσης, λόγο για «ατυχή δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η Αυστραλία δεν έχει υποβάλει αίτημα για «κατ΄ ιδίαν συνάντηση του κ. ΄Αμποτ με τον κ. Πούτιν» αλλά και να υποβληθεί τέτοιο αίτημα η Μόσχα ενδέχεται να το απορρίψει, όπως λένε. «Κάτι τέτοιο θα είναι ατόπημα» απαντά η Καμπέρα, καθώς συνεχίζεται ο σάλος από τη δήλωση του πρωθυπουργού, Τόνι ΄Αμποτ, ότι θα αντιμετωπίσει «κατά μέτωπο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψη του τελευταίου, τον ερχόμενο μήνα στην Αυστραλία, για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20.

Όλα άρχισαν πριν ένα τρίμηνο όταν καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών και έχασαν τη ζωή τους 298 άτομα, μεταξύ των οποίων και 38 πολίτες της Αυστραλίας. Στη ερώτηση, που έγινε στον κ. ΄Αμποτ από τους δημοσιογράφους για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το θέμα της κατάρριψης του αεροσκάφους όταν συναντηθεί τον άλλο μήνα με τον Ρώσο ηγέτη, εκείνος απάντησε ως εξής: «Look, I΄m going to shirtfront Mr Poutin... you bet I am», που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «θα τον πιάσω απ΄ τον γιακά». Αλλά σύμφωνα με τα λεξικά σημαίνει πως παίρνεις φόρα και ρίχνεις μια με τον ώμο σου στον αντίπαλο.

Ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοβ, είπε ότι η σύνοδος της ομάδας G20 είναι μια διεθνής συνάντηση και η Αυστραλία «απλά την φιλοξενεί». «Νομίζω ότι στη συνάντηση αυτή, οι δυο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά με πιο διπλωματικό τρόπο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις ΄Αμποτ δεν απασχόλησαν την κοινή γνώμη της Ρωσίας, όπου ούτε καν το όνομα του Αυστραλού πρωθυπουργού δεν είναι γνωστό.

Πάντως, μπορεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να μη σχολίασε τη δήλωση ΄Αμποτ, αλλά η ρωσική εφημερίδα «Πράβντα» υποστήριξε πως ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν είναι καλά ενημερωμένος, συμπεριφέρεται αλαζονικά και τον παρομοίωσε με τον Χίτλερ και τον Πολ Ποτ!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)