to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 17.09.2020

Κοινωνία

Μόρια: Η ανθρωπιά πρέπει να νικήσει! Υπόγραψε την παγκόσμια έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας

«Η αθλιότητα της Μόριας δεν μπορεί να αφήνει καμία και κανέναν μας αδιάφορη/ο. Μπροστά σε αυτό το δρόμο, η ανθρωπιά πρέπει να νικήσει. Και θα βρει τον τρόπο να νικήσει»


Το κάλεσμα της Διεθνούς Αμνηστίας:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,


τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μίας προαναγγελθείσας τραγωδίας στη Μόρια, στη Λέσβο. Η φωτιά που κατέστρεψε εξ' ολοκλήρου τον καταυλισμό έκαψε μαζί της και το τελευταίο φύλο συκής της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέδειξε ακόμη μία φορά τις ευθύνες της αδιέξοδης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.

Η αθλιότητα της Μόριας δεν μπορεί να αφήνει καμία και κανέναν μας αδιάφορη/ο. Μπροστά σε αυτό το δρόμο, η ανθρωπιά πρέπει να νικήσει. Και θα βρει τον τρόπο να νικήσει.

Όπως γνωρίζετε εδώ και χρόνια η Διεθνής Αμνηστία κινητοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσει η πολιτική που έχει μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε ανοιχτές φυλακές και έχει θέσει τις ζωές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών/ριών σε απόγνωση.

Αυτές τις μέρες, από την φωτιά στην Μόρια και μετά, η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει τα ακόλουθα:

​​Ξεκίνησε μία παγκόσμια έκκληση -με την μορφή της επείγουσας δράσης-  προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες υπογραφές από όλο τον κόσμο. Υπογράψτε και εσείς τώρα εδώ. Θα πάρει λίγα δευτερόλεπτα και θα ενισχύσετε το κύμα διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση για την αθλιότητα της Μόριας.
Απέστειλε Υπόμνημα προς την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεδριάσει στο τέλος Σεπτεμβρίου σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας της τρέχουσας μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα που περιορίζει το δικαίωμα στο άσυλο και δημιουργεί άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με ειδική μνεία στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.
Ασκεί θεσμική πίεση σε όλες τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., στην Γερμανική Προεδρία, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού επιμερισμού της ευθύνης σε όλες τις χώρες, με επανεγκαταστάσεις αιτούντων/σων άσυλο και σεβασμό στα δικαιώματά τους.
Κινητοποιείται και ασκεί πίεση σε όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσα από τα εθνικά της τμήματα, ζητώντας τους να δεσμευτούν για τη μετεγκατάσταση αιτούντων/ουσών άσυλο από την Ελλάδα στις χώρες τους.
Οργανώνει την Πέμπτη 17/9 πανευρωπαϊκή δράση πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης στο Twitter, με αίτημα την προστασία των προσφύγων και μεταναστών/ριών στη Μόρια.
Συμμετέχει στο διεθνή συντονισμό με άλλες οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και την αλλαγή πλεύσης της μεταναστευτικής πολιτικής.
Μην θεωρήσεις ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Πάρε μέρος τώρα στην παγκόσμια δράση και υπόγραψε την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας!

Η ανθρωπιά πρέπει να νικήσει το μίσος και τον φόβο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)