to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 24.11.2014

Κοινωνία

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι» (ή μια πρώτη απάντηση στην ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ)

Απάντηση ΣΕΚΕΣ στην ανακοίνωση της ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ


 

Δε θα ασχοληθούμε με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, που λανσάρει το πολιτικό συνονθύλευμα που παριστάνει την ελληνική κυβέρνηση, όταν  επιτίθεται στα λαϊκά συμφέροντα και τα επιχειρήματά που αδέξια αναμασά η ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας, με την τελευταία της ανακοίνωση (Νοέμβριος 2014).

Διευκρινίζουμε, απαντάμε και ρωτάμε συγκεκριμένα:

  1. Θα επαναλαμβάνουμε μονότονα, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, ότι το « για Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην Υπηρεσία της κοινωνία», χωρίς να είμαστε ούτε κομματικός βραχίονας, ούτε κομματικό άθροισμα, ούτε κομματικός μέσος όρος, είμαστε μια συλλογικότητα αγωνιούντων, σκεπτόμενων και αγωνιζόμενων:
    • που «στέκεται» από την πλευρά της δημόσιας και κοινωφελούς ΕΥΔΑΠ (και για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΕΥΔΑΠ και για την κοινωνία της Αττικής).
    • που αντιμετωπίζει το Νερό (όλο τον κύκλο του Νερού στην Αττική) ως δημόσιο κοινό αγαθό.
    • που παλεύει, μαζί με την κοινωνία, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές από την πλευρά των εργατικών κι ευρύτερων κοινωνικών συμφερόντων.
    • που οργανώνει, με όσους εργαζόμενους επιθυμούν, μια συνδικαλιστική παρέμβαση εκτός του κομματικού, κρατικού, εργοδοτικού, συνδικαλισμού που, αν μη τι άλλο, δε μπόρεσε να αντιδράσει στη λαίλαπα που ζούμε, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ως εργαζόμενοι.
  2. Γιατί ως ΕΚΟ ΝΔ  ΕΥΔΑΠ ταυτίζεστε με τη διοίκηση – εργοδοσία και μιλάτε ως εκπρόσωποί της;
  3. Ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα που, όπως λέτε, δημιουργήσαμε, ως ΣΕΚΕΣ στην εταιρία; Μήπως εννοείται τη σταθερή εναντίωσή μας στην άμεση αλλά και έμμεση ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση που προωθεί με ραγδαίους ρυθμούς η διοίκηση; Και με την οποία δυστυχώς συμφωνείτε.
  4. Ποιες είναι οι ανώνυμες καταγγελίες που δημιούργησαν, ποιο πρόβλημα στους εργαζόμενους (και σε ποιους);  Για να μη ρωτήσουμε, αφού ήταν ανώνυμες, πώς τις καταλογίζετε στο ΣΕΚΕΣ;
  5. Ως προς την «αναστάτωση» που δημιουργήσαμε με την πρόσληψη των φοιτητών το καλοκαίρι γιατί δεν απαντάτε για τα κριτήρια πρόσληψης και αν είστε υπέρ των ρουσφετολογικών ή υπέρ αντικειμενικών διαδικασιών; Όταν σας κόβονται οι πελατειακοί δρόμοι δημιουργείται «αναστάτωση» (τι ωραίες λέξεις που βρίσκεται για να κρύβεται την ωμή αλήθεια! Διδαχτήκατε τα χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκυβερνάτε); Μήπως το «πρόβλημά σας» δεν είναι μόνο οι φοιτητές αλλά και οι ρουσφετολογικές προσλήψεις ενοικιαζόμενων και μισθωμένων και οι «εξυπηρετήσεις» μέσω εργολάβων;
  6. Ποια είναι «η γενικότερη στάση» του ΣΕΚΕΣ «που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης του 2015;» Εφόσον έχετε απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΜΕ ποιος σας εμποδίζει να υπογράψετε τα καλύτερα;Δική σας η κυβέρνηση, δική σας η διοίκηση, δική σας και η  Ομοσπονδία. Και, πάρα ταύτα, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα από το ΣΕΚΕΣ;(!!!) Τι ακριβώς γνωρίζετε και προσπαθείτε να προετοιμάσετε, ρίχνοντας τις ευθύνες στο ΣΕΚΕΣ; 
  7. Ποιες είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί του ΣΕΚΕΣ τις οποίες επικαλείστε;Μιλήστε καθαρά. Μήπως εννοείτε το κάλεσμα που σταθερά κάνουμε, και θα κάνουμε, προς όλους τους συναδέλφους να υπερασπίζουν, να στηρίζουν και να υποστηρίζουν τη Δημόσια ΕΥΔΑΠ, τη χρηστή διοίκηση, τις αντικειμενικές διαδικασίες, το δημόσιο συμφέρον, και το κοινωνικό όφελος; Αν είναι αυτό, τι σας ενοχλεί και σε τι ακριβώς δίνεται εσείς στήριξη σε «όσους συναδέλφους μοιράζονται τα πιστεύω και την ιδεολογία σας», όπως γράφετε;
  8. Όσες θεσούλες και αν τάζετε και μοιράζετε («Είμαστε σίγουροι ότι και άλλα στελέχη, που έχουν γνώση, εμπειρία και επάρκεια μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της εταιρίας») η θέση που θα κληθείτε να πάρετε εσείς είναι να απολογηθείτε στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, για την προώθηση της έμμεσης ιδιωτικοποίησης που στηρίζετε και προωθείτε , για την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύεται απέναντι στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους και για τη «συμπάθεια» που δείχνετε στα συμφέροντα (εργολαβίες, προμήθειες, εκπτώσεις, συμβούλους, δικηγορικές αμοιβές, κέρδη, μερίσματα κλπ).
  • Το μέλλον ανήκει στη δημόσια διαχείριση του κύκλου του νερού. 
  • Στη Δημόσια ΕΥΔΑΠ, το κοινωνικό όφελος και τα εργατικά συμφέροντα είναι πάνω από κέρδη και πάσης φύσεως ιδιωτικά συμφέροντα. 
  • ΤΕΛΟΣ στις μνημονιακές πολιτικές, την ευνοιοκρατία, τη ρουσφετολογία, την κοινωνική αναλγησία. 
tags: ΕΥΔΑΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)