to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 27.04.2012

left.gr

Πολιτική

Μωραίνει Κύριος...

Ζάπειο IV: Πανικόβλητος ο Σαμαράς επιτίθεται κατά της Αριστεράς και της Δημοκρατίας για να μαζέψει ψηφους απο τα δεξιά.


Την φυσάει και δεν κρυώνει ο αρχηγός της ΝΔ την άνοδο της Αριστεράς, έτσι στο Ζάπειο IV παρουσιασε το μονοπρακτο "Νομος και Ταξις, με ολιγη απο θεσμους¨"  προσπαθώντας να πείσει για τον κίνδυνο και την εσωτερική κρίση που θα προκαλούσε μια δυνατή Αριστερά ενώ την ίδια ώρα, ο ίδιος κινήθηκε όλο και δεξιότερα σε μια απελπιδα προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες προς Καμμενο και Χρυσή Αυγή. 


Ίσως ο Αντώνης Σαμαράς να ακολουθεί την αποτυχημένη συνταγή Σαρκοζί, ο οποίος υιοθέτησε την ρητορική της ακροδεξιάς Λε Πεν, για να περισώσει τις δεξιότερες ψήφους, δηλαδή αυτές των σωμάτων ασφαλείας και ιδιαίτερα των αστυνομικών καθώς και των κληρικών. Η δεξιά μετατόπιση Σαμαρά δεν εκπλήσει βέβαια με δεδομένο πως προέρχεται από το  αβερωφικό ακροδεξιό άκρο της ΝΔ. Η ακροδεξιά ρητορική του βγαίνει αβίαστα, πολλώ δε μάλλον όταν βρίσκεται υπό πίεση. Όπως και να έχει, ο Αντώνης Σαμαράς αντί να μάθει από το λάθος Σαρκοζί που μόνο την Λε Πεν οφέλησε νομιμοποιώντας τις μέχρι πρότινως ακραίες και περιθωριακές απόψεις της, γίνεται βορά στο  ΛΑΟΣ, τους Ανεξαρτητους Ελληνες και Χ.Α.


Η Αντώνης Σαμαράς μας θύμισε Χουντικά διαγγέλματα, ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς των αστυνομικών, παρακολουθήσεις και "ξεβρωμίσματα" με ολίγη από "συνταγματική μεταρρύθμιση." Η συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει ο Α. Σαμαράς όμως είναι στην βαση της αντιδημοκρατική, αφού προτείνει το ασυμβίβαστο της υπουργικής ιδιότητας με την βουλευτική επιτρέποντας έτσι στον εκάστοτε πρωθυπουργό να επιλέγει όχι τους εκλεγμένους αλλά όποιους τεχνοκράτες, τραπεζίτες και κολλητούς επιθυμεί για να γεμίσουν τις υπουργικές καρέκλες και να εκτελέσουν "αποστολές"

Από την άλλη, ίσως ο Α. Σαμαράς ήθελε να υποδείξει έναν "μπαμπούλα", μια απειλή την οποία μόνο εκείνος είναι ικανός να αντιμετωπίσει, βάζοντας φρένο στις διαδηλώσεις τις οποίες χαρακτηρίζει "επαναστατική γυμναστική", επιβάλλοντας συνθήκες αστυνομικού κράτους, με καλοπληρωμένους αστυνομικούς και καλοπληρωμένους κληρικούς, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τα Μνημόνια ανενόχλητος. 


Όσο για την επίθεση στην Αριστερά, μπορεί όπως είπε να μην "υπάρχουν δεξιές και αριστερές ανάγκες αλλά μόνον ανάγκες των ανθρώπων" αλλά για αυτές τις ανάγκες αγωνίζεται η Αριστερά, και δεν κοιτάει ούτε χρώματα, ούτε πορτοφόλια όπως το συνάφι του κυρίου Σαμαρά. 



left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)