to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 07.02.2014

Πολιτική

Μονταζιέρα #3145: «Η γερμανική Αριστερά φορολογεί τους Έλληνες!»

Νέα διαστρέβλωση από τις μιντιακές μονταζιέρες, παρουσίασαν βουλευτή της Γερμανικής Αριστεράς ως εχθρό του ελληνικού λαού


Μετά την επίθεση της ΝΔ στη γερμανική αριστερά για την πρόταση φορολόγησης των πλουσίων (δείτε εδώ περισσότερα), σήμερα, Παρασκευή, στη στήλη των Νέων «Μικροπολιτικός» (σελ. 7) αλλά και στον «Βηματοδότη», η μνημονιακή μονταζιέρα ανακάλυψε ότι «το Die Linke φορολογεί τους Έλληνες» και τους προτρέπει «Λεφτά έχετε, πληρώστε το χρέος». Συγκεκριμένα, οι δύο στήλες αναφέρουν ψευδώς ότι  Αννέτε Γκροτ στράφηκε εναντίον όλων των Ελλήνων συλλήβδην. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «μικροπολιτικός», «οι βουλευτές του Die Linke θα έρχονται ινκόγκνιτο στην Ελλάδα» γιατί «δημιουργούν επεισόδια με κάθε τους δήλωση» (!). Στη συνέχεια του παραπολιτικού δημοσιεύματος ακολουθεί μια παραποιημένη παράθεση των λεγομένων βουλευτίνας της γερμανικής αριστεράς στην Επιτροπή  Ελληνογερμανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου, η οποία υποτίθεται ότι είπε: «λεφτά έχετε...,...Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος». 

Στην πραγματικότητα, που αγνούν τα «Νέα», το «Βήμα» και οι μικροπολιτικής σκοπιμότητας πληροφοριοδότες τους, από την τοποθέτηση της Αννέτε Γκροτ στην Επιτροπή  Ελληνογερμανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου φαίνεται καθαρά η θέση του Die Linke ενάντια στο μνημονιακό πρόγραμμα λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα, στοχοποιώντας τα φτωχά κοινωνικά στρώματα και παρέχοντας πλήρη ασυλία στους πλούσιους. Το Die Linke είναι  ξεκάθαρο σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση: να πληρώσουν οι πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και όχι οι φτωχοί Έλληνες

Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις της Αννέτε Γκροτ όπως το κατέγραψε η κάμερα της Βουλής:

Γνωρίζετε ότι το Die Linke είναι το μόνο κόμμα στην γερμανική Βουλή που δεν ψήφισε τα συστήματα διάσωσης. Από τη μία επειδή όλα τα χρήματα πήγαν στις τράπεζες (υπάρχουν και σχετικές μελέτες)  και δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη των πολιτών, της πραγματικής οικονομίας –το αντίθετο απ’ ότι έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες σε συζητήσεις που έχω κάνει στην Ελλάδα. Δεν βλέπω αυτό που διαβάζω στις γερμανικές εφημερίδες ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία ανάκαμψη, ότι έχουμε περάσει τον σκόπελο των δυσκολιών. Άκουσα από έναν φίλο ο οποίος έχει έναν γνωστό που ζει σε διαμέρισμα μαζί με 17 άτομα –κανείς δεν εργάζεται, υπάρχει ένας ηλικιωμένος που έχει μια σύνταξη και όλοι ζουν από αυτήν. Γι’ αυτό το λόγο συγχύζομαι όταν μιλάμε για χρήματα, κονδύλια και ανάκαμψη.

 Πράγματι έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα δημοσίευμα πριν μία ή δύο εβδομάδες ότι το 2011, εάν δεν κάνω λάθος, η μεταφορά από την Ελλάδα σε αλβανικές τράπεζες ήταν 54 δις. ευρώ. Μιλάμε για κεφάλαια τα οποία εξάγονται και έχουν εξαχθεί από την χώρα, γιατί οι πλούσιοι διασφάλισαν τα χρήματά τους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει τέτοιους ελέγχους για να ανακόπτεται η έξοδος τέτοιων κεφαλαίων. 

Σίγουρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το σχέδιο Μάρσαλ και για άλλα σχέδια, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χρήματα στη χώρα, στα χέρια κάποιων ανθρώπων –αλλά αυτά βρίσκονται αλλού. Μου είπαν να επισκεφτώ τις μαρίνες, να δω τα σκάφη –αν αναλογιστούμε και την εμπειρία που είχα όταν ταξίδεψα στην Σκιάθο, να αναρωτηθούμε εάν όλοι αυτοί οι κάτοχοι των σκαφών αναψυχής έχουν πληρώσει τους φόρους τους. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη τους –ζητούμε από την Ελλάδα να πιέσει τους πλούσιους πολίτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)