to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 04.11.2020

Διεθνή

Μόνος του έδρασε ο τρομοκράτης της Βιέννης

Επιβεβαιώνεται από την ανάλυση των βίντεο ότι ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη έδρασε μόνος του - Οι δύο συλληφθέντες στην Ελβετία ήταν φίλοι του


Η ανάλυση των βίντεο επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι ο ένοπλος που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη Βιέννη τη Δευτέρα έδρασε μόνος του, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σλοβακίας είχαν ενημερώσει την Αυστρία σχετικά με την προσπάθεια του ενόπλου να αγοράσει πυρομαχικά, ωστόσο η πληροφορία αυτή σχετικά με τον υποστηρικτή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χάθηκε λόγω προβλημάτων στους διαύλους επικοινωνίας, συμπλήρωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας πως μια ανεξάρτητη επιτροπή θα ερευνήσει τι ακριβώς πήγε λάθος.

Την ίδια ώρα, οι ελβετικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν κοντά στη Ζυρίχη είναι «προφανώς φίλοι» του ενόπλου, προσθέτοντας πως η αστυνομία ερευνά περαιτέρω τη σχέση τους με εκείνον.

Αυστριακοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο λίγο αφότου άνοιξε πυρ χθες το βράδυ στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. Αναγνώρισαν τον άνδρα ως τον 20χρονο Κουιτίμ Φεζουλάι, έναν καταδικασμένο τζιχαντιστή με διπλή υπηκοότητα, αυστριακή και από τη Βόρεια Μακεδονία.

Η ελβετική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 24 ετών, χθες στην πόλη Βίντερτουρ, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο ανησυχιών για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση τα τελευταία χρόνια.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας Κάριν Κέλερ-Σούτερ, κατά τη συμμετοχή της σε μια συζήτηση σε πάνελ στον ιστότοπο της εφημερίδας St. Galler Tagblatt, ανέφερε πως οι δύο συλληφθέντες είναι «προφανώς φίλοι» του ενόπλου. Σύμφωνα με την ίδια, είχαν συναντηθεί «από κοντά», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει πότε.

«Ο ύποπτος στη Βιέννη και οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ, γνωρίζονταν», σημείωσε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σήμερα στο Reuters ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελβετίας. «Οι αρχές ερευνούν, υπό στενό συντονισμό, τη φύση της σχέσης τους».

Και οι δύο άνδρες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο δύο ποινικών υποθέσεων, που ερευνά το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας και άνοιξαν το 2018 και 2019, ανέφερε σε ένα email το γραφείο αυτό. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας είναι ύποπτος σε μία από αυτές τις υποθέσεις.

Πηγή: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)