to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 10.05.2021

Πολιτική

Μονοπωλιακές πρακτικές στον ΟΛΠ/Cosco για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων

Στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Γιάννη Ραγκούση οι ενέργειες του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που θεσμοθετούν μονοπωλιακές πρακτικές στον ΟΛΠ/Cosco για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων για 15 και πλέον χρόνια.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης και 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αντικείμενο τις ενέργειες της Κυβέρνησης, η οποία ως «ενορχηστρωτής» των μονοπωλιακών πρακτικών στα λιμάνια της χώρας και ιδίως στον ΟΛΠ/Cosco, αγνοεί το ΣτΕ και εγκαθιστά μονοπώλιο στη διαχείριση των στερεών  αποβλήτων των πλοίων για 15 και πλέον χρόνια.

Ειδικότερα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν την αιφνιδιαστική -το βράδυ της Μ. Πέμπτης- και σκανδαλώδη ανάκληση είκοσι (20) αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη -αποκλειστικά για το λιμάνι του Πειραιά- που ενίσχυαν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση των λειτουργικών  αποβλήτων των πλοίων. Ειδικότερα, με την ανάκληση της νόμιμης-σύμφωνα με το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά- ακύρωσης του «φωτογραφικού» διαγωνισμού για τα στερεά απόβλητα του 2017, θεσμοθετείται μονοπώλιο στη διαχείριση των λειτουργικών αποβλήτων των πλοίων για 15 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό και αδιαφορώντας για την αναμενόμενη κρίση του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων και σε ένα αποφασιστικό πλήγμα στον υγιή ανταγωνισμό, στην πραγματική παραλιμένια οικονομία, στην ακτοπλοΐα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους της Ζώνης Ναυπηγοεπισκευής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)