to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 21.02.2014

Πολιτική

Μονομαχία στο El Lada

Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας


Τις φωτογραφίες σχολιάζει ο Πρόδρομος Σεϊτανίδης:

Όσοι έχουμε κλείσει μισόν αιώνα ζωής θυμόμαστε τις αλάνες και τις ευρύχωρες αυλές των δημοτικών σχολείων. Και τα αυτοσχέδια ματσάκια ποδοσφαίρου, στα οποία τιμητικά συμμετείχε πάντα κι ο πιο πλούσιος πιτσιρικάς, επειδή έφερνε την καλή πέτσινη μπάλα. Και το πόσο σπαστικός ήταν ο βουτυρομπεμπές όταν, τσαντισμένος που οι κάγκουρες γεμίζανε την ομάδα του γκολάκια, έπαιρνε την μπάλα κι έφευγε.

Το ίδιο συμβαίνει σήμερα σε θεσμικό επίπεδο. Δεν λέω να εφαρμοστεί επιτέλους η αγνή κι ανόθευτη απλή αναλογική, για όνομα! Αλλά οι τύποι, εκεί πάνω,  έχουν κάνει τσατάλια τους εκλογικούς νόμους, που οι ίδιοι είχαν στο παρελθόν κόψει και ράψει καταπώς τους βόλευε. Τώρα που οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν τον πάγκο, αρχινάνε τα φάουλ, παίρνουν το τόπι κι αλλάζουν τους κανόνες από μόνοι τους. Έτσι, δε, που πάνε, μπορεί σε λίγο να ψηφίσουν να εκλέγεται ο πρωθυπουργός με πιο παραδοσιακούς τρόπους: να αγωνίζονται, ας πούμε, οι υποψήφιοι στο λιθάρι (τόχουμε!) ή στο τρέξιμο (κι αυτό τόχουμε, μας έχουν προπονήσει τα ΜΑΤ).

Μπορεί, πάλι, να επινοήσουν πιο εξωτικούς τρόπους, που θα τους εξασφαλίσουν τη νίκη, πχ έναν αγώνα σούμο, όπου θα βγει ο Βενιζέλος και με το υπερτροφικό του «εγώ» θα χτυπήσει νοκ άουτ τον δικό μας εκπρόσωπο. Μπορεί μέσα στην υπεροπτική παραζάλη τους να την πατήσουν και να αποφασίσουν μαραθώνιο debate, οπότε ανακοινώνουμε τη Ζωάρα και τους αφήνουμε να κλαίνε, κλειδωμένοι στα αποδυτήρια. Αν πάμε στα πιο «αντρίκια» σπορ και προτείνουν διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών, θα φέρουν μεταγραφή τον Κασιδιάρη και θα μας γεμίσουν κουμπότρυπες. Δεν θα τολμήσουν να προτείνουν παραδοσιακή μονομαχία  α λα Σέρτζιο Λεόνε, γιατί με τόσα που μας καταλογίζουν θα πιστεύουν πως θα τους φάμε λάχανο. Τώρα, άμα προτείνουν κάναν ακοντισμό, ξεσκουριάζουμε λίγο τη Σακοράφα και τους νικάμε.

 

Το πρόβλημα είναι πως αυτοί είναι τόσο απεγνωσμένοι που μπορεί να προτείνουν κανέναν απίστευτο τρόπο. Ρε, σύντροφοι, ξέρει κανείς από μεσαιωνική γιόστρα;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)