to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 08.11.2021

Πολιτική

Μονομαχία στα... λιόδεντρα μεταξύ Σταϊκούρα και Οικονόμου για μια χούφτα ψήφους

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέθεσε Μαξίμου και ΝΔ για την απίστευτη δημόσια κόντρα του υπουργού Οικονομικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου - Η κόντρα των δύο στελεχών κρατάει καιρό αφού η μάχη είναι για το ποιος θα είναι ο κυρίαρχος της ΝΔ στη Φθιώτιδα, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να κατέχει μέχρι στιγμής τα σκήπτρα με 19.514 ψήφους και πρωτιά και στους επτά δήμους του νομού στις τελευταίες εκλογές.


Όπως γράφει η Αυγή:

Όταν στις 13 Αυγούστου 2021, ο Γιάννης Οικονόμου αναλάμβανε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Φθιώτιδα, ανέμεναν ότι η κόντρα του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις.

Η κόντρα τους άλλωστε κρατάει καιρό αφού η μάχη είναι για το ποιος θα είναι ο κυρίαρχος της ΝΔ στη Φθιώτιδα με τον Χρήστο Σταϊκούρα να κατέχει μέχρι στιγμής τα σκήπτρα με 19.514 ψήφους και πρωτιά και στους επτά δήμους του νομού στις τελευταίες εκλογές.

Ο Γιάννης Οικονόμου που είδε την πλάτη του Χρήστου Σταϊκούρα με 14.355 ψήφους, είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε αρχικά, αυτό του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να μπορέσει να πάρει κεφάλι μια και οι αγρότες θεωρεί ότι είναι η «εκλογική πελατεία» που μπορεί να τον φτάσει ψηλά.

Όταν στα μέσα Αυγούστου έγινε porte parole του Κυριάκου Μητσοτάκη, είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν και την παρουσία του στα ΜΜΕ να είναι εκ των πραγμάτων συνεχής.

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν ξέχασε ποτέ, όμως, την αγροτιά της Φθιώτιδας και με την πρώτη ευκαιρία η μάχη στα λιόδεντρα για χούφτα ψήφους ξέσπασε φέρνοντας σε αμηχανία Μαξίμου και ΝΔ.

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της κόντρας αρκεί να πούμε ότι ξέσπασε παραμονή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ότι δεν ήταν υπόγεια αλλά δημόσια.

Στο τραπέζι τα «κουμπούρια» για την επιτραπέζια ελιά

Στις 27 Οκτωβρίου 2021 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθυνόταν προς τους ελαιοπαραγωγούς της Ανατολικής Φθιώτιδας και πανηγύριζε για την εξεύρεση πόρων για την αποζημίωσή τους λόγω της πανδημίας.

Λίγο μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με ανακοίνωσή του πανηγύριζε ότι κατόπιν ενεργειών του θα δοθεί κρατική ενίσχυση στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και έγγραφο με ημερομηνία 2/7/2021, προκαλώντας την έκρηξη οργής του Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος με νεότερη ανακοίνωσή του τον κατήγγειλε ούτε λίγο, ούτε πολύ για fake news.

«Δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε διαδικτυακά επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία.
Συγκεκριμένα, η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:
1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών.

Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση να αποπέμψει τον Οικονόμου – Είναι εθνικός ψεύτης»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δημόσια κόντρα των δυο εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέδειξε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ζήτησε την αποπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου κατηγορώντας τον για ψέματα και ανακρίβειες.

Όπως σημείωνε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές. Ή θα απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Οικονομικών γιατί κατηγορεί άδικα τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο. Ή θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον εθνικό ψεύτη και διακινητή fake news, Γιάννη Οικονόμου».

Λ. Αβραμάκης: «Δυστυχώς οι Σερραίοι αγρότες δεν έχουν «μπάρμπα στη …Φθιώτιδα» και αναμένουν ακόμα αποζημιώσεις»

Ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τον δημόσιο διαγκωνισμό – εξευτελισμό Σταϊκούρα - Γιάννη Οικονόμου, για το ποιου οι ενέργειες ήταν αυτές που επέτρεψαν την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας (όπου εκλέγονται και οι δύο Βουλευτές) για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας, τονίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, διά των υπουργών της, επιμένει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, σε ότι αφορά τις πελατειακές σχέσεις και την επίλυση προβλημάτων «κατόπιν προσωπικών ενεργειών» του εκάστοτε κυβερνητικού – πολιτικού παράγοντα. Η προκλητική μάλιστα κάλυψη από τα ΜΜΕ, επιτρέπει τον δημόσιο εξευτελισμό των Υπουργών της ΝΔ για το ποιος τελικά έκανε τις προσωπικές ενέργειες για να λάβουν εν προκειμένω οι αγρότες της Φθιώτιδας αποζημιώσεις. Οι δύο Υπουργοί αλληκατηγορούνται δημόσια για να καρπωθούν πολιτικά την αποζημίωση των αγροτών της Φθιώτιδας, αποκαλύπτοντας τελικά ότι αν «έχεις μπάρμπα στην … Φθιώτιδα» οι υποθέσεις σου θα τακτοποιηθούν. Εάν πάλι είσαι αγρότης των Σερρών και είδες τις φυσικές καταστροφές να εξαφανίζουν τον κόπο σου μπορείς να περιμένεις, να δέχεσαι διαβεβαιώσεις και η αποζημίωση για την απώλεια της περιουσίας σου να βρίσκεται στις καλένδες του μέλλοντος.

Είναι άλλωστε σαφές, ότι για τις ψήφους των Σερραίων αγροτών δεν κόπτεται η κυβέρνηση αφού λίγο πολύ θεωρεί τους Σερραίους δεδομένους και δεν ασχολείται πραγματικά για να επιλύσει τα πολλά προβλήματα του Νομού μας. Γνωρίζουμε άλλωστε καλά ως Σερραίοι, ότι υπάρχουν και εδώ «μπάρμπες» που ειδικεύονται στο «κατόπιν ενεργειών μου», άσχετα αν προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικοί στα αγροτικά ζητήματα όπως οι αντίστοιχοι «μπάρμπες» στη Φθιώτιδα.

Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των δύο Υπουργών, συνιστούν πρωτοφανές σκάνδαλο. Η χώρα οφείλει επιτέλους να ξεπεράσει τις πελατειακές σχέσεις και την εξάρτηση των πολιτών από πολιτικό προσωπικό. Το κράτος οφείλει να αναπτύξει κανόνες δικαίου, διαφάνειας και ίσης αντιμετώπισης όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους και την πρόσβαση τους σε πολιτικά γραφεία και παράκεντρα εξουσίας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)