to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 09.11.2020

Πολιτική

«Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για το νέο φιάσκο Κεραμέως», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο περί του τι συνιστά «αστειότητα» τις στιγμές που ένα ολόκληρο ηλεκτρονικό σύστημα φάνηκε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά στους μαθητές.


Μετά τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μέσα σε λίγες μήνες εμφάνισε τις αδυναμίες και τους τεχνικούς περιορισμούς που έχει το σύστημα, καθώς και την παραίτηση Κεραμεως που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο κυβ. εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο γνωστό αλαζονικό ύφος που τον χαρακτηρίζει, αλλά και μαρτυρά τη νοοτροπία που διακατέχει σύσσωμη την κυβέρνηση, χαρακτήρισε «αστείο» ένα τέτοιο αίτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω απάντησης που έδωσε το γραφείο Τύπου, ανέφερε σχετικά:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση.

Τα μόνα που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά για χιλιάδες οικογένειες μαθητών είναι:

- η απίστευτη ολιγωρία επί 8 μήνες, παρά τις προειδοποιήσεις, στην προετοιμασία της τηλεκπαίδευσης, αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν δεδομένο.

- η άρνηση δωρεάν προμήθειας με τεχνικό εξοπλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα οικογένειες να αναγκάζονται σε δυσβάσταχτα έξοδα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

- οι πρωτοφανείς παλινωδίες της κυβέρνησης που το πρωί επιχειρηματολογούσε γιατί δεν θα κλείσουν τα σχολεία και το βράδυ ανακοίνωνε το κλείσιμό τους.

-  η ασύστολη προχειρότητα και ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να κάνει έστω μία δοκιμή της πλατφόρμας πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας και να έχει έστω ένα plan Β.

- οι μάσκες «αλεξίπτωτα» που μοίρασαν στους μαθητές, αφού πρώτα αρνούνταν να τους τις χορηγήσουν.

Με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)