to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 03.03.2014

Πολιτική

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε τους «Σοπράνος»;

Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας


Τις φωτογραφίες σχολιάζει ο Πρόδρομος Σεϊτανίδης:

Καγχάσανε τις προάλλες τα μνημονιακά ΜΜΕ όταν η Ρένα η Δούρου επεσήμανε το προφανές: ότι αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός (δήμαρχος ή περιφερειάρχης) κι αλλιώς ένας αντιμνημονιακός. Βλακεία τους και δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία.

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε πως όταν λέμε αντιμνημονιακός εννοούμε αριστερός. Γιατί εάν –φτού κακά!- βρεθούμε με κάνα χρυσαυγίτη δήμαρχο, που έτσι κι αλλιώς μας θεωρεί όλους σκουπίδια, θα μας στείλει στα στρατόπεδα και στους φούρνους. Όχι στα καριώτικα νησάκια για εξορία αλλά στα κρεματόρια, που τόσο καψουρεύουνται! Μετά, αναρωτιέμαι, αν οι μνημονιακοί έχουν δει ποτέ το γνωστό κι επιτυχημένο σήριαλ «The Sopranos» με τον μακαρίτη Τζέιμς Γκαντολφίνι, στο ρόλο του Τόνυ Σοπράνο, μεσήλικα μαφιόζου κι επιχειρηματία στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων του Νιού Τζέρσει. Το ξέρω πως οι μνημονιακοί από σικ εστιατόριο σε ιν μπαρ και από γκαλερί σε λάουντζ περνάνε τις βραδιές τους αλλά τι διάλο; Δεν έκατσαν και κάνα βράδυ σπίτι να δούν τηλεόραση; Από το Megaπροβαλλόταν το σήριαλ. Κι όταν ένα θέμα γίνεται τόσο mainstream ώστε να αποτελέσει αντικείμενο σήριαλ αμερικάνικου που θα προβληθεί από το Μεγάλο Κανάλι, ε, απλώς αναρωτιέσαι αν το έβλεπαν κι απλώς έπαιρναν ιδέες.

Και για να μην δανειζόμαστε παραδείγματα πέρα απ’ τον Ατλαντικό, ας αξιοποιήσουμε ένα παραδειγματάκι πέρα απ’ το Ιόνιο. Το ξέρετε, βέβαια, πως στην Ιταλία την μπίζνα της σκουπιδιάρας την έχει αναλάβει η Μαφία. Κατ’ ανάθεση εργολαβίες από ένα εξαιρετικά καλολαδωμένο κράτος, με τις οποίες η εγκληματική οργάνωση κρατάει την κοινωνία από το λαρύγγι. Εάν ο τοπικός δήμαρχος δεν αυξήσει την αμοιβή κατά πώς ορίζει ο ντόπιος δον, η Κόζα Νόστρα αφήνει τα σκουπίδια αμάζευτα μια βδομαδούλα και ο εκβιασμός πετυχαίνει. Και δεν μιλάμε μόνο για τα αστικά σκουπίδια, καθώς μεγάλο περιθώριο κέρδους έχουν και τα βιομηχανικά απόβλητα. Όπως ίσως θα ξέρετε, η Μαφία αναλαμβάνει έναντι λογικού τιμήματος να ξεφορτωθεί μεγάλα φορτία χημικών αποβλήτων, φορτώνοντάς τα σε σαπιοκάραβα και βυθίζοντάς τα στο Ιόνιο και την Αδριατική. Γιατί όταν η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με σκοπό την κερδοφορία, λογικό είναι να σκάσουν μύτη οι μαφιόζοι. Η συνέχεια στο πιάτο σας... 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)